Tvarohové rožteky
Tvarohové rožteky

Rožky z tvarohového cesta fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 4. apríla 2020
Rožky z tvarohového cesta (fotorecept)
Foto: Luwinka

Tieto rožteky sú vhodné ku kávičke, kakau alebo aj mlieku. Sú veľmi ľahučké, mäkučké a chutia vynikajúco.

18
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 g
250 g
1 bal.
podľa potreby
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Tvaroh a maslo spolu roztlačíme vidličkou.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A vymiešame dokopy.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme na hladké cesto, ktoré dáme na 45 minút do chladničky.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ho vyberieme a dáme na pomúčenú dosku.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Valčekom vyvaľkáme do kruhu, ktorý posypeme kryštálovým cukrom.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A zatlačíme valčekom po vrchu, aby sa cukor dostal do cesta.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom kruh rozdelíme na rovnaké trojuholníky a každý jeden stáčame zo širšej strany smerom k špičke.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A máme rožtek.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu sú už pripravené na pečenie.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pečieme na 180 stupňov v rozohriatej rúre 25 minút.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ešte horúce ich obalíme vo vanilkovom a v škoricovom cukre.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na tanieriku.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    V reze.

    Rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerajú krásne. Upečiem podľa Teba. V tejto ťažkej dobe sa viac akosi “lepšie” varí a vypeká. Žalostné bude potom podívanie na seba v zrkadle a na váhu, teda u mňa určite :-)
zolik
@terinka55 (5.4.2020 14:09)
Moja vaha je v karantene. Prelozena z kupelne do pivnice, lebo ked som sa na nu pred tyzdnom postavila vykazovala choroby nespravneho vazenia. Drz sa!

simi711
Vyskúšala som, polovicu som naplnila slivkový lekvárom Výborný recept.
zdenka1959
teď jsem dopekla,vynikající,ale mám nový sporák,mělo to tam být tak o pět minut dýl,ale nevadí,příště
zizazi
dakujem za recept, sú fantastické, robila som ich k poobednej káve a hned podvečer zase. Už som skúsila aj naplniť hustejším lekvarom. Vrele každému odporúčam, sú skutočne vynikajúce.
zizazi
dakujem za super recept, robila som aj plnené, boli výborné ... určite zaradím do jedálneho lístka
katkapo
Vyzerajú super doma mám len hrudkovity tvaroh môžem aj ten dať či musí byť ten jemný hladký?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia