Pečená krkovička na čiernom pive fotorecept

tinca - fotkatinca, 6. júna 2010
Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept)
Foto: tinca

Pridávam trošku iný recept na pečenú krkovičku a spolu s červenou kapustou , je úžasný. Zároveň prikladám aj recept na červenú dusenú kapustu Zobraziť celý popisPridávam trošku iný recept na pečenú krkovičku a spolu s červenou kapustou , je úžasný. Zároveň prikladám aj recept na červenú dusenú kapustu s jablkami, ako ju robím ja.

3
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäso:
3 plátky
2 dcl
3 ks
3 hlávky
Kapusta dusená:
0,7 dcl
2 ks
6 ks
1 kúsok /3 cm/
1 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Mäso po umytí a osušení nakrojíme na krajoch, aby sa netočilo, našpikujeme kúskami cesnaku, posolíme, pokoreníme a posypeme celou rascou. Na pekáč nakrájame na hrubšie plátky cibuľu striedavo bielu a červenú. Ešte pridáme na pekáč hlávky bezstrukového cesnaku, ktoré budeme servírovať spolu s mäsom.Nakoniec podlejeme cca 2 dcl čierneho piva /ja som mala 1/3 Zlatý bažant a dáme ho zakryté piecť asi na 6O-8O minút. Môžeme piecť aj celý kúsok krkovice, ja zvyknem vykostené plátky. 30 minút pred dopečením dáme aj na plátky mäsa po koliesku cibule.

    Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi pečením mäsa si pripravíme dusenú červenú kapustu. Na oleji opečieme do sklovita malú cibuľku, pridáme červenú kapustu, rascu celú,klinčeky a škoricu. Z 2-3 PL lyžíc si urobíme bledší karamel, ktorý pridáme ku kapuste. Nakoniec pridáme jablká olúpané a pokrájané na malé mesiačiky. Spolu dusíme kým jablká nezmäknú, ale nesmú sa rozvariť. Potom pridáme červené vínko a po odparení alkoholu kapustu ešte dochutíme /cukor,soľ,ocot/ a nakoniec zahustíme jedným porajbaným surovým zemiakom. Kto nechce jablká na mesiačiky môže dať postrúhané. Ale práve mesiačiky tam vyniknú.

    Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečenú krkovičku servírujeme s parenou knedľou a dusenou červenou kapustou ako aj s pečeným cesnakom. Dobrú chuť!

    Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

honestka
ozaj, pre mna tiez, len sa posadit k tomu virtualnemu servirovaniu.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Určite uložím do KK a vyskúšam.
marienka44
Nie je lepsia kapusta svieza a potom ju udusit? Asi takto je to rychlejsie, ale ja som este nevidela zavaranu cervenu kapustu v obchode.
tinca
@marienka44 môžeš aj čerstvú, ale táto v pohári nemá chybu,bez krájania. Ja mám najosvedčenejšiu z Lídla v takých vysokých pohároch, je jemne nakrájaná,bez kusov hlúbov, doba dusenia minimum,perfektne ochutená. Tiež tam kupujem v plechovke sudovú kapustu s vínom. Často bývajú obe v akcii cca 0,80 Euro.
januli
tieto kapusty z Lidl odporúčam aj já......a receptík odkladám do KK..:-D
zitar
Sterilizovaná kapusta na dusenie k mäsu je vynikajúca a celé komplet toto jedlo je lákavé. Varievam ho aj ja, ale trošku inak. Určite však vyskúšam presne tento postup.
( Sterilizovanú kapustu si na jeseň robievam aj červenú, aj bielu).
Ale tá z obchodu nemá chybu.
babidka
@tinca , mne sa paci ta kapusta . tiez ju obcas kupujem lebo nam vsetkym chuti ale uz ju vlastne nedochucujem , zda sa mi dobra aj tak . teraz vyskusam tvoj recept , zda sa mi presne podla mojej chuti :-) Vies si predstavit aka bude dobra so stehnom z morky/ pouzijem ho namiesto krkovicky/ a zemiakovymi knedlikmi ?...:-))))))))))
tinca
@babidka jasné bude to aj tak vynikajúce, ja som kedysi kupovala morč.stehná, ale raz som natrafila, že ich bolo cítiť rybinou tou od tej múčky /rýchlovýkrm/ a odvtedy som nekúpila. Ale z takej domácej morky mňam:))
zdezda
:-) jééééééjda, to je mňamina, až mi slinky tečú, hneď by som si dala,tu ším si to cez víkend ukuchtím:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia