Bezlepkové briošky
Bezlepkové briošky

Bezlepkové kváskové briošky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 5. apríla 2020. Komerčný recept.

Suroviny

1. deň rozkvas:
150 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo)
190 g
1 PL
2. deň cesto:
230 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto)
1 bal.
70 g
100 ml vlažné
40 g
štipka
1 PL
Navrch:
 (na potretie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Suroviny na rozkvas vložíme do misky, premiešame vareškou a prikryté necháme 12-15 hodín pri izbovej teplote kvasiť. Ideálne je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať.

  2. 2

    Hotový rozkvas zmiešame s Bakery mix, cukrom, vanilínovým cukrom, vlažným mliekom, rozpusteným maslom a soľou. V kuchynskom robote vymiešame nelepivé cesto. Do hotového cesta nakoniec vareškou vmiešame čokoládové kúsky. V mise necháme prikryté cesto oddychovať cca 4 hodiny. Musí zväčšiť objem!

  3. 3

    Na dosku posypanú ryžovou múkou Liana preložíme cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Každú časť vytvarujeme na valec dlhý 20-25 cm a zmotáme do uzlíka alebo kolieska podľa toho aký tvar briošky chceme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté necháme kysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme aj s plechom na záparu na 210 °C. Vložíme briošky, do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody a pečieme 10 minút. Následne plech so záparou vyberieme, teplotu znížime na 185 °C a dopečieme ešte 20-25 minút. Upečené briošky necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia