Kávová roláda
Kávová roláda

Štafetková roláda fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. apríla 2020
Štafetková roláda (fotorecept)
Foto: olinecka

Takúto dobrotu pripravte pre svojich blízkych. Snehové cesto, kávová plnka, výborná roláda na blížiace sa sviatky.

40 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
9 ks
240 g
110 g mleté
110 g
štipka
1/2 ČL
Plnka:
100 g
100 g
400-500 ml (uvarená)
150 g
200-250 g (alebo Hera)
Navrch:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme do penista, pridáme cukor a misu dáme na vodný kúpeľ, šľaháme do tuhej peny. Počas šľahania pridáme štipku soli. Múku, mleté vlašské orechy a prášok do pečiva zmiešame. Sneh zložíme z vodného kúpeľa a varechou do nej vmiešame pripravenú múčnu zmes.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech väčší (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier vymastíme maslom, aby sa nám lepšie pracovalo pri rolovaní rolády. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, cesto vylejeme na plech a pečieme 10-12 minút.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Uvaríme silnejšiu kávu. Maslo rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel), ktorú zalejeme kávou a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, do ktorej vmiešame práškový cukor.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou kašou.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Boky snehového korpusu upravíme. Na korpus rozotrieme plnku do 3/4 štvrtiny korpusu a pomocou papiera zrolujeme roládu, viď foto. Z plnky trocha odložíme na zdobenie.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Stuhnutu roládu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme zvyšným krémom.

    Štafetková roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak tá musí byť výborná! Rada by som ochutnala cesto z bielkov, a ešte k tomu ten kávový krém, celkom dokonalé. kedysi sme robievali len takýto krém, na základe bešamelu ( alebo aj krupica miesto múky), nie z pudingu.
salas
Parádna roláda.Prosím Vás,koľko sa majú bielky šľahať nad parou a keď je cesto upečené aj sa hneď stáča za tepla či netreba ?Ďakujem.
olinecka
@salas (2.4.2020 16:52)

Bielky najprv vyšľaháme do peny pridáme cukor dáme na vodný kúpeľ šľaháme asi 5-8 minút. A nemusí sa hneď stáčať preto papier ešte vymastíme maslom potom natrieme plnku zrolujeme. Nemusíme sa báť, že sa nám potrha. Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia