Bezlepkové syrové rožteky
Bezlepkové syrové rožteky

Bezlepkové syrové rožteky

29angella29 - bez fotky29angella29, 30. marca 2020

Parádne syrové bezlepkové rožky ktoré sa mi hneď na prvýkrát vydarili a sú úžasne na prvý pohľad.
Zdroj: Pôvodný recept, podľa ktorého som piekla

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g (Bakery mix Liana)
250 g (alebo maslo)
2 ks
20 g
100  ml
2  KL
1  KL
100 g nastrúhaný
Na potretie:
Na posypanie:
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Najskôr si urobíme kvások a to tak, že do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, môžeme troška premiešať lyžičkou a necháme kvasiť pri izbovej teplote (čiže tam kde je teplo).

  2. 2

    Zatiaľ čo sa robí kvások , nachystáme si misu, v ktorej budeme miešať cesto či už ručne alebo hnetacím hákom.

  3. 3

    Do nachystanej misy dáme bezlepkovú múčnu zmes, Heru alebo maslo, celé vajíčka, soľ, nastrúhaný syr a vzídený kvások.

  4. 4

    Cesto dobre spracujeme. Ja som ho najskôr vymiesila hnetacím hákom a potom rukou. Misu s cestom zakryjeme utierkou a necháme ho 10 minút vykysnúť pri izbovej teplote čiže v teple.

  5. 5

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 častí a každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3 mm do tvaru kruhu.

  6. 6

    Kruh z cesta rozdelíme radielkom na 8 častí a od vonkajšieho okraja ich stáčame smerom ku stredu do tvaru rožteka tak, aby konček (špic) cesta zostal na spodu rožteka. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

  7. 7

    Rožteky necháme ešte 10 minút podkysnúť a potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme nastrúhaným syrom a osolíme.

  8. 8

    Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia