Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom

karin0000 - bez fotkykarin0000, 23. marca 2020
Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom
Foto: karin0000

Tento recept robím väčšinou na večeru ako rýchlovku. V podstate sýte jedlo za pár minút.

4
porcie
5-10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 g mrazená zmes
1 ks
1 bal.
4 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv umyjeme, očistíme a nadrobno nakrájame kuracie prsia. Ja krájam na cca 1x1 cm, aby boli kúsky primerane veľké k ostatným surovinám.

  2. 2

    Rozpálime si olej, na ktorom orestujeme kuracie prsia, osolíme, okoreníme. Keď sú orestované z každej strany, podlejeme ich vodou a podusíme domäkka.

  3. 3

    V malom hrnci osolíme vodu (podľa chuti), pridáme mrazenú zeleninu (používam zmes hrášok, kukurica, mrkva) a uvaríme domäkka. Scedíme.

  4. 4

    V ďalšom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme 2 čajové lyžičky soli a vsypeme cestoviny, ktoré varíme domäkka. Scedíme.

  5. 5

    K cestovinám pridáme kuracie mäso, zeleninu a kyslú smotanu a premiešame. Môžeme podávať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto niečo narýchlo robievam aj ja, ale bez smotany, s ryžovými rezancami,no tú zeleninu dávam rovno k opraženým prsiam, je zbytočné špiniť ďalší riad, načo, nechápem, úplne zbytočné. Používam mraz. zeleninu Wok.....je viac druhov.
marta23
Vodu z uvarenej zeleniny by som nikdy nevyliala do kanála. Mohli sa v nej uvariť napríklad ešte aj cestoviny. Na varenie 100g cestovín sú 2 čajové lyžičky kuchynskej soli príliš veľa. Mnoho kuchynskej soli na prípravu jedla škodí ľadvinám, srdcu a zvyšuje krvný tlak v organizme. Aj ten váhový pomer 100g cestovín a 250g zeleniny sa mi zdá zlý, nešetrný k peňaženke. Tento recept nie je úsporný ani k počtu použitému riadu ( 2 hrnce ), ani k množstvu surovín. Nehospodárne sa vylieva voda s vitamínmi a minerálmi do kanála, je použité zbytočne veľké množstvo kuchynskej soli. Šetrná a dobrá kuchárka - aj napr. dôchodkyňa - by pri varení takto neplytvala. Mne tam chýbajú aj niektoré chutné ingrediencie , ako je cibuľa, cesnak, prášková červená paprika. Tá paprika by dala aj príjemnú farbu tým ako sneh bielym cestovinám. Kyslá smotana použitá v 5.bode neprešla vôbec tepelnou úpravou. Prečo?
aveevaave
Fajn recept. Ja zvyknem zeleninu pridat rovno k masu a podusit to spolu, niekedy maso uplne vynecham, ale potom zeleninu poprazim na cibulke. Je to vyborne lahke jedlo a vobec mi tam nechybaju ziadne dalsie koreniny a vonkoncom nie mleta paprika. Setrne gazdinky - napriklad dochodkyne - mozu zeleninu aj vynechat, ale ja mam rada, ked je pomer zeleniny a cestovin vyvazeny, takze by som zeleninu urcite neuberala! A preco smotana nepresla tepelnou upravou? Nechapem, preco by mala, prave naopak, takto si zachova svoje hodnoty!
marienka44
Ja mám v chladničke obraté masko z kur.drobkov a bravc. kostí, ktoré sa varili v nedelnej polievke (slížikovej). Aj zeleninu uvarenú z polievky. Takže uvarím len cestoviny, zmiešam a pridám kys. smotanu.Je to tak dobre premyslené?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia