Gallo Pinto alebo ryža s fazuľou, slaninou a vajíčkom

siuuu - fotkasiuuu, 21. marca 2020
Gallo Pinto alebo ryža s fazuľou, slaninou a vajíčkom
Foto: siuuu

Jednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ktorý som kedysi dávno skúšala. Je to taká rýchlejšia Zobraziť celý popisJednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ktorý som kedysi dávno skúšala. Je to taká rýchlejšia verzia pre časovo zaneprázdnených alebo netrpezlivých.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
1 plechovka
1-2 PL (alebo klasický)
100 g (alebo sušená šunka)
1 ks
3-4 strúčiky
1-2 hrste (alebo petržlenová)
podľa chuti
4-8 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme klasickým spôsobom (v osolenej vode bez iných prísad) a odložíme nabok.

  2. 2

    Na panvicu dáme polovicu kokosového oleja, polovicu nadrobno pokrájanej slaniny alebo sušenej šunky (ja som dnes použila Schwarzwaldskú šunku), pár minút opekáme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, po chvíli scedenú a prepláchnutú červenú fazuľu a pár minút dusíme.

  3. 3

    Zmes zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, korením, polovicou cesnaku a nadrobno posekanou vňaťou.

  4. 4

    Na druhej panvici na druhej časti kokosového oleja opečieme najemno nakrájanú zvyšnú slaninu alebo sušenú šunku, pokrájanú jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť), zvyšný cesnak. Vajíčka vyšľaháme a nalejeme na opečenú zmes, ochutíme soľou a korením a upečieme. Smažené vajíčka podávame s fazuľovou ryžou, ozdobené kyslou smotanou (ja nemám rada, tak som nedávala) a paradajkami.

Diskusia k receptu

komar
Šikovný recept podobný čínskej fried rice. Vyskúšam. Vďaka.
1x siuuu
mijaita
p.s. ja ho znam jenom z macene cerne fazole a v te tmave vode uvarenou ryzi. Tvoji verzi jsem nevidela, ale v podstate je to jen ryze s fazolkama.
1x siuuu
siuuu
@mijaita (2.4.2020 00:07)

Áno, originál sa robí z čiernej namočenej fazule, preto som aj uviedla, že toto je verzia pre netrpezlivých (teda aj pre mňa), ale niekedy vyskúšam aj z máčanej čiernej fazule.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia