Slané muffiny
Slané muffiny

Syrové muffiny

Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 20. marca 2020
Syrové muffiny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
20-30 minút
na 185 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 PL
1 KL
2 ks
1 bal.
3/4 hrnčeka
6 PL
podľa chuti (bazalka, tymian)




Postup

  1. 1

    Suroviny pred pečením vyberieme z chladničky, aby mali izbovú teplotu. Všetky suché suroviny zmiešame v jednej miske. V druhej miske zmiešame vajcia, olej, jogurt, topený syr a najemno posekané bylinky. Do mokrej zmesi nakoniec primiešame zmes suchých surovín.

  2. 2

    Tieto muffiny je lepšie piecť v silikónových formičkách. Cesto rozdelíme do formičiek a pečieme pri teplote 185 °C asi 20–30 minút dozlatista.

Diskusia k receptu

drajan
... a nemohol by ísť do receptu aj strúhaný tvrdý syr? namiesto "topeného"?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia