Kakaové muffiny
Kakaové muffiny

Pikantné muffiny s hrozienkami a čokoládovou polevou

Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 19. marca 2020
Pikantné muffiny s hrozienkami a čokoládovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
150 ml
100 ml
1 KL
2 PL
1 ks čerstvá nasekaná
hrsť posekané
hrsť
Na potretie:
Poleva:
140 g
140 g
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame. Cestom naplníme muffinové košíčky do troch štvrtín.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút.

  3. 3

    Poleva: Všetky suroviny na polevu roztopíme a vymiešame vo vodnom kúpeli.

  4. 4

    Upečené muffiny natrieme džemom a polejeme polevou. Ozdobíme podľa fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia