Kvásková pizza bez rozkvasu

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 17. marca 2020
Kvásková pizza bez rozkvasu
Foto: Lenkapalenka

Tento recept je od jednej pani z internetovej diskusie a nepoznám pôvodný zdroj. Odkladám si to tu, lebo je to vynikajúci recept a Zobraziť celý popisTento recept je od jednej pani z internetovej diskusie a nepoznám pôvodný zdroj. Odkladám si to tu, lebo je to vynikajúci recept a neviem, či by som sa k nemu ešte dopátrala.

2
porcie
200 minút
príprava
5-7 minút
na 250 °C

Suroviny

200 g
200 g
50 g
250 g
1 PL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Zo surovín zamiesime pevné, pružné, nelepivé cesto.

  2. 2

    Cesto necháme kysnúť na linke 2 hodiny.

  3. 3

    Potom ho rozdelíme na 2 bochníčky. Každý vyvaľkáme alebo povyťahujeme na tenký plát.

  4. 4

    Naplníme omáčkou a surovinami podľa chuti.

  5. 5

    Rozohrejeme rúru na maximum spolu s plechom na pečenie (250 stupňov). Prepneme na dolný ohrev s ventilátorom, prípadne pizza režim.

  6. 6

    Prenesieme na horúci plech pomocou papiera na pečenie. Pečieme 5-7 minút.

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný recept, zajímavý postup. Láká mě jednoduchost a rychlost, přestože je to těsto s kváskem. Díky veliké, bude se mi hodit.
dvorka
No teda, musím vyskúšať. Raz som už piekla kváskovú pizzu bez rozkvasu a cesto bolo hutné a nechutné. Skúsim aj tento recept, možno som vtedy niekde urobila chybu.
marienka44
Musím zistiť, či v mojej novej el. rúre je aj programn Pizza alebo len dolný ohrev s ventilátorom. To je asi dôležité, inak by sa suroviny navrchu prepálili.
korculka
Nechcelo sa nám čakať na rozkvas, chceli sme pizzu ešte dnes, tak som sa do toho pustila. Vôbec to nekyslo, aj keď to bolo v teple aj viac ako 2 hod. Cesto sa mi ale dobre spracovávalo aj valkalo. Ja som použila 400 hladkej a 50 polohrubej múky. Poriadne som to natahovala, aby bolo tenucke. Natrela kečupom, paprík. pomazankou, pizza korenie, šunka, saláma, kukurica, syr a olív. olej pokvapkat... Výsledok bol skvelý, rýchlo hotová pizza (dva plechy) sa zjedli ihneď. Takže určite odporúčam. Čakať na rozkvas ma nebaví. Takže prosím viac takýchto receptov
ana333
Ahoj, robila som pizzu podľa tohto receptu a je veľmi dobrá, ale cesto som aj prekladala 3x.Bola super
lenkapalenka
@korculka (30.4.2020 18:55)

Ano, cesto sa velmi nenadvihne ale super sa s nim pracuje a aj vysledna chut je skvela, tak nech to ani dalsich nepomyli
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia