Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Moravské koláče fotorecept

niika - fotkaniika, 17. marca 2020
Moravské koláče (fotorecept)
Foto: niika
50 minút
príprava
13 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
650 g
1 ks
1 ks
125 g
250 g
100 g
200 ml
30 g
Plnka 1:
400 g
1 ks
1 bal.
4 PL
Plnka 2:
Posýpka:
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky zvyšné suroviny potom spolu s kváskom vymiesime.

  2. 2

    Cesto nenechávame vykysnúť. Cesto vypracujeme, vyvaľkáme a vykrojujeme kolieska pomocou pohára. Pripravíme plnku - zmiešame tvaroh, cukor a jeden žĺtok. Tvaroh s cukrom pustí šťavu, preto je lepšie, ak si plnku pripravíme neskôr.

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska cesta naplníme tvarohovou plnkou a rukami vytvoríme buchtičky.

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou vajíčka alebo dvomi prstami vytvarujeme malé jamky na každej buchtičke, potrieme žĺtkom a pridáme slivkovy lekvár.

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláčiky nakoniec posypeme drobenkou (posýpkou), ktorú pripravíme rozmrvením múky, masla a cukru do malých hrudiek. Necháme ešte cca 10 minút podkysnúť a môžme piecť. Ja som ich piekla na 220 °C 13 minút.

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napečené :)

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia