Hrnčeková bábovka

niika - fotkaniika, 15. marca 2020
Hrnčeková bábovka
Foto: niika

Rýchla hrnčeková bábovka.

50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 bal.
1 hrnček
1/2 hrnček
2 hrnček
1 bal.
2 PL




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pomaly prilievame mlieko, olej, na záver pridáme muku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.

    Hrnčeková bábovka  - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice pridáme kakao a dobre vymiešame. Tmavé cesto vylejeme na svetlé cesto.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút.

    Hrnčeková bábovka  - obrázok 3
  4. 4

    Upečenú bábovku ihneď vyklopíme a necháme vychladnúť.

    Hrnčeková bábovka  - obrázok 4

Diskusia k receptu

viera1
Vyskúšaj rozšľahať vajcia s jemným kryštálovým cukrom,lepšie sa vajíčka našľahajú do peny.A rúru si vyhrej na 200°C a po piatich minútach zníž teplotu na 180°C.
1x danda3
niika
Nešľaham penu, v mojom recepte rozšlaham cele vajcia s praškovym cukrom, V tomto recepte nie je potrebné šľahať penu, preto je to rýchla hrnčeková babovka kde všetky ingrediencie Spolu zmiešame a mame rýchlu chutnú babovku. @viera1 (16.3.2020 16:57)

viera1
@niika (16.3.2020 17:03)

Píšeš:Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pri tomto ceste (je to v podstate piškótové cesto) je podstatné dostať do cesta vzduch a to dosiahneš jedine našľahaním vajec s cukrom do peny.Nie je podstatné,že to robíš strojom,voľakedy pri ručnom šľahaní sa museli šľahať zvlášť žĺtky a sneh,pri otáčkach šľahača dosiahneš tento výsledok aj šľahaním celých vajec a výsledkom je nadýchané cesto.Lenže práškový cukor nie je dobrá voľba,okrem toho,že obsahuje rôzne protihrudkové prímesy ,sťažuje našľahanie do peny.
1x danda3
niika
Neviem čo si ideš dokazovať, je to rýchly recept, inšpirovany z knihy hrnčekova kucharka, je to chutný recept, ľahký aj pre začiatočníčku, každý recept je v niečom rozdielny ale všetky sú si podobne, pečenie v rúre je taktiež rozdielne keďže každá rúra pečie inak. Ak máš svoj recept ktorý je podľa teba lepší, a šlahaš tam vajíčka až do peny kľudne ho pridaj do svojich receptov. @viera1 (16.3.2020 17:13)

viera1
@niika (16.3.2020 17:29)

Ja si naozaj nepotrebujem nič dokazovať:Každý recept vnímam z pohľadu začiatočníka a podľa toho ho aj posudzujem.Ak pridám radu,tá je určená neskúseným,nie je to nič osobné voči tomu,kto recept pridal.Dala si verejne recept,takže to nie je tvoja súkromná kuchárska kniha a a ak teba moje rady nezaujímajú,je mi to jedno,píšem to tým,ktorí nemajú skúsenosti a radi príjmu radu :).Asi tak.
niika
Uvedom si že nemôžeš meniť Moj recept len preto že chceš aby tam bola vyšlahana pena. Niektorý recept je o tom že zmiesas vsetky ingrediencie naraz a zas iný recept je o trochu inej a zdlhavejsej priprave. Tvoje názory a tvoj profil sa mi zda dosť premudrely nato že máš tam guláš,liker a nejaky zemiakovy salat. Daj si trochu relax a neber tuto stránku až tak vážne, keď sa ti nepáči tak to preklikni a hľadaj recepty ktoré sa ti páčia, je to take ľahké ako si zbytočne nerobiť nervy @viera1 (16.3.2020 17:36)

evanaaa
Ja v tom postupe nevidím nič nezvyčajné, síce už nepečiem, ale väčšinou som vajcia miešala s práškovým cukrom, lebo kryštáľ sa ťažšie rozpúšťal. A postup je samozrejme iný, ako keď sa zvlášť šľahajú žĺtka a zvlášť bielka.
1x niika
niika
Nie je to najlepšia babovka na celom svete, ale ak pride chuť na sladke, je to jeden z rýchlych a chutnych receptov ;) @evanaaa (16.3.2020 18:26)

zolik
Vyborna babovka a krasne sa ti podarila. Vysoka a mramorovana. Moji synovia prave takuto miluju. Hovoria jej speckig. Nemaju radi tie nadychane. Tie si ze vraj mozem robit pre navstevu.
Jednoduchy dobry recept. Zvladne kazdy,aj skolak. Myslim, ze prave o to ti islo.
2x haji a niika
haji
@zolik (16.3.2020 20:10)
Do puntíku souhlasím. Pěkný a jednoduchý recept.
1x niika
niika
Ďakujem, jasne, každému sa zíde aj nejaky ten “rýchly” recept ak nestihame :) @zolik (16.3.2020 20:10)

1x haji
maskrtkaa
Krásna bábovka a môžem sa opýtať to je celaá kniha hrnčekových receptov ,lebo ja milujem také recepty . Ďakujem za odpovedˇ :)