Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom fotorecept

soni2811 - fotkasoni2811, 17. marca 2020
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept)
Foto: soni2811

V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú, samozrejme použiť aj k ďalším mäskám, či samostatne. Kuskus, Zobraziť celý popisV tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú, samozrejme použiť aj k ďalším mäskám, či samostatne. Kuskus, špenát, tekvica... zdravo a hlavne chutne ;)

Suroviny

500 g
2 ČL
1 šálka
1 ks
1 PL
1 zväzok
 čerstvý
2 hrste
500 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Na masle podusíme pokrájané šampiňóny s mletým bielym korením a štipkou soli. V osobitnom hrnci si zatiaľ pripravíme kuskus podľa návodu na obale. Hotový kuskus primiešame k poduseným šampiňónom.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme na papierom vystlaný plech. Nepoužívame žiaden olej. Tekvičku pečieme pri teplote 200 °C do chrumkavo-mäkka, treba skúšať špáratkom.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa tekvica pečie, nadrobno si nasekáme pažítku. Ak pažítku nemáme, môžeme použiť aj zelenú časť jarnej cibuľky.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutú upečenú tekvicu polejeme trochou oleja (ja dávam hľuzovkový), ale môže byť aj panenský olivový, napríklad. K tekvici ešte pridáme pažítku (cibuľku) a jemne premiešame.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz k rajčinovému špenátu. Rajčinky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Strúčik cesnaku dôkladne posekáme. Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja a pridáme tekvicové jadierka (najlepšie sú však píniové, no môžu byť aj slnečnicové).

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď už cítime, že jadiera sa nám pekne opiekli, pridáme cesnak...

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pridáme rajčiny a podusíme...

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A nakoniec čerstvý špenát a dusíme ďalej.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto nejak by to malo vyzerať...

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec si pripravíme lososa. Dôkladne ho umyjeme, zbavíme šupín, vysušíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Ja preferujem biele korenie, dá rybke lepšiu chuť. Lososa pečiem na masle, najprv kožou dole, aby sa pripiekla do chrumkava a potom lososa opatrne otočím a dopečiem.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A celý chod naservírovaný.

    Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia