Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Moja paradajková (zeleninová) polievka fotorecept

soni2811 - fotkasoni2811, 15. marca 2020
Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept)
Foto: soni2811

Paradajkovú polievku som nikdy nemala veľmi rada. Asi je to kvôli školskej jedálni, ktorá mi tak troška 'znechutila' viacero jedál. Bola som veľmi zlý Zobraziť celý popisParadajkovú polievku som nikdy nemala veľmi rada. Asi je to kvôli školskej jedálni, ktorá mi tak troška 'znechutila' viacero jedál. Bola som veľmi zlý školský stravník. Okrem šišiek a mäska s rúčkou s ryžou. Môj brat mal paradajkovú, či rajčinovú polievku rád, tak sa u nás varila. Bola to však taká tá sladká, do ktorej si ešte dospypával cukor. Ako som rástla, skúsila som viacero rajčinových polievok a časom som si adaptovala aj svoj vlastný recept.

Suroviny

1 ks
2 ks (s vňaťou)
2 ks
3 ks
2 bal.
3 strúčiky
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Na troche olivového oleja opečiem pokrájanú šalotku do mäkka, pridám celé čierne korenie, mleté biele korenie a sušenú bazalku.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistím a nakrájam mrkvu a petržlen. Petržlenovú vňať dôkladne umyjem a dám ju do vrecúška, aby som ju potom pred mixovaním nemusela 'loviť' z polievky.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistený cesnak rozdrvím čepeľou noža a papriku nakrájam na kocky.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najprv k šalotke pridáme cesnak, potom ostatnú zeleninu, posolím a podusím. Po chvíli pridám vody toľko, aby zelenina bola ponorená. Cca 15 minút povarím.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po povarení zeleninky domäkka pridám ešte paradajkový pretlak, privediem do varu. Následne vyberiem vrecúško s vňaťkou a celé to rozmixujem.

    Moja paradajková (zeleninová) polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servírujem posypané parmezánom. Môže sa pokvapkať aj balsamicom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nazvala by som to skôr paradajkovozeleninová, v podstate tam ani paradajky nie sú, len pretlak, ale aspoň je výživná.
evanaaa
A ešte - nechápem, prečo tá petržlenová bňaťsa má len vyvariť a potom vyhodiť. Buď ju nedám vôbec, alebo úplne na konci pred dovarením, bylinky sa nedávajú variť.
soni2811
@evanaaa (16.3.2020 18:17) dakujem za komentare, ja davam aj do slepacej polievky petrzlenovu vnatku vyvarit a potom ju vyhodim. Cerstvou dozdobim na tanieri, ale dakujem za radu. A s tou paradajkovou polievkou mas pravdu, asi to mam v hlave utkvene ako paradajkovu polievku, kedze som ju len podla mna 'vylepsovala. Ked mam dobre paradajky, tak davam tie a len jeden pretlak.
V kazdom pripade je to dost chutna polievocka, aspon pre mna. Na dnesne dni aj plna vitaminov. :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia