Plnené lokše fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 8. marca 2020
Plnené lokše (fotorecept)
Foto: kvakac

Takto naplnené lokše voláme, že sú na vraní spôsob. Ja sa ich neviem dojesť. No keď chutí - no nedaj si!

5
porcií
8 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g mleté
250 g
1 ks
70 g
1 zväzok
5 strúčikov
3 ks čerstvé
2 PL
1 KL
150 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Na rajnicu dáme lyžicu oleja, na to mladú cibuľku a slaninu všetko nakrájané na drobno. Cibuľku so slaninou necháme chvíľu popražiť a pridáme pokrájanú papriku s paradajkami. Opečieme a teraz dáme posekaný cesnak na drobno.

    Plnené lokše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je to všetko opečené, vložíme mleté mäso. Necháme ho za stáleho miešania zatiahnuť a podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme a podusíme. Počas toho pridáme čili omáčku a mleté čili. Podlievame vývarom, aby to nebolo suché, no nie aby to zas v ňom plávalo.

    Plnené lokše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa mäso urobí (na skus) pridáme nakrájanú pečeň. Tá je za ozaj chvíľu urobená, tak aby bola mäkká. Teraz trochu osolíme a odstavíme zo sporáku. A sme vysmiati, hotovo.

    Plnené lokše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier dáme teplú lokšu, na ňu urobenú zmes, preložíme cez polovicu a mastíme do seba. Kto chce si urobí doma lokše. Ja som kúpil v hypermarkete a bolo v balíku 9 kusov. Táto zmes vystačila na ne.

    Plnené lokše (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia