Pohárové tiramisu fotorecept

yong - fotkayong, 8. marca 2020
Pohárové tiramisu (fotorecept)
Foto: yong

Jediné tiramisu, ktoré vždy robím je práve toto, je už rovno naporcované a pripravené na konzumáciu. Napadlo mi to, keď som videl, že Zobraziť celý popisJediné tiramisu, ktoré vždy robím je práve toto, je už rovno naporcované a pripravené na konzumáciu. Napadlo mi to, keď som videl, že vo veľa hipsterských podnikoch sa podáva tiramisu v jogurtových pohároch za 4-5 €, čo bola v mojom prípade cena surovín na 13 pohárov.

13
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

500 g
4-5 ks
500 g
150 g (kryštálový/práškový)
2 šálky
200 g (Savoiardi)
20 g




Postup

  1. 1

    Najprv nachystám jogurtové poháre, ktoré umyjem. Smotanu na šľahanie vyšľahám a dám do chladničky, aby stuhla. Pripravím si zároveň dve šálky marha silnej kávy (žiadna neska ani Popradská káva, osobne používam Lavazza Oro), zakiaľ čo ju budeme potrebovať nám vychladne.

    Pohárové tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia rozdelím na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľahám sneh a dám do chladničky, žĺtky vymiešam s cukrom. Ak sa Vám nedarí vyšľahať sneh (napríklad tam kvaplo troška žĺtka), pomáha pridať trochu soli.

    Pohárové tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tom čo mám pekne rozmiešané žĺtky s cukrom si pridám mascarpone (v úplne krajnom prípade je možné ho nahradiť ricottou - používa sa pri light verzii tiramisu). Aby sa lepšie rozmiešalo, je možné ho vybrať z chladničky pol hodinu pred začatím, dá sa ale pekne vymiešať i s metličkou. Keď je zmes bez hrudiek od mascarpone, tak vmiesim vyšľahanú šľahačku a sneh. Následne si môžem vytiahnuť Savoiardi.

    Pohárové tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piškóty prekrojím na polovicu a môžem začať plniť poháre krémom. Asi do 1/4 pohára dám mascarpone krém, piškótu (dve polovičky) namočím do kávy (ale len tak, aby nezmäkla, ale zároveň aby nebola suchá), väčšinou mi to vychádza na tri otočenia v káve.

    Pohárové tiramisu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na piškótu vložím lyžičkou krém a na ňu opäť do kávy namočenú piškótu, ukončím to zase krémom. A poháre môžem jemne zavrieť/prikryť, ešte ich totiž potrebujeme posypať.

    Pohárové tiramisu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tom, čo som minul všetok krém, dám poháre k sebe a posypem cez sitko vrch tiramisu holandským kakaom. Potom sa už môžu poháre zavrieť a odložiť do chladničky, zmes tak sadne.

Diskusia k receptu

radost
..a môžeš vyťahovať z chladničky..
dobre si to vymyslel
aj ja som tak-v pohároch pre návštevu
páčilo sa
yong
@atulienka (11.3.2020 11:01)
bohužiaľ to nestíhame jesť, takže ten týždeň to mám v chladničke, do vtedy sa to nepokazí (vlastná skúsenosť)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia