Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

bogar - fotkabogar, 22. februára 2020
Šošovicový prívarok
Foto: bogar

Tento šošovicový prívarok je bezlepku a bez laktózy. Je lahodný, krémový a všetkým chutil.

30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo kukuričný škrob)
Na vrch:
 (volské oko)




Postup

  1. 1

    Celý postup som nestihla odfotiť tak len taká domáca rýchlofotka :) Takže na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita až zlata. Pridáme pretlačený cesnak, červenú papriku, mletú rascu , čierne korenie a premiešame. Dbáme, aby to nebolo na silnom horáku inak paprika a cesnak zhorknú. Pridáme šošovicu, ktorá bola namočená asi pol hodiny aj s vodou, ktorú neabsorbovala. A zalejeme vodou podľa potreby. Pridáme bobkový list a varíme kým šošovica zmäkne. Pridáme bujón a dosolíme ak je to potrebné. Vytlačíme šťavu z citróna, každý podľa chuti, taktiež cukor. Zalejeme smotanou, v ktorej som ja osobne rozmiešala kukuričný škrob. Ak je potrebné, dochutíme soľou citrónom alebo cukrom necháme prevrieť aspoň 2 minúty. Na záver pridáme na chuť majoránku mletú a odstavíme.

    Šošovicový prívarok  - obrázok 1
  2. 2

    My milujeme cesnak a kurkumu na záver, keď je šošovička odstavená z ohňa, pretlačíme cesnak strúčik a kurkumu premiešame a konzumujeme. Je vynikajúca... Na vrch si dajte podľa chuti čo máte radi.

Diskusia k receptu

bogar
Verím že áno lebo je naozaj fantastický asi najlepší aký sa mi kedy podaril Ďakujem veľmi pekne @terinka55 (22.2.2020 17:31)

marienka44
Aj ja som si včera uvarila, ale zápražka bola zo špaldovej múky, kyslá smotana 16 %, vela cesnaku, ale bez cibule a majoránky.My to do šošovice nedávame. Dala som do nej uvariť 2 zemiaky pokrájané na malé kocky. Dochutené octom a 1 KL kryšt. cukru. Je vynikajúca.
Vraj ľoľovica obsahuje tryptophan, ktorý podporuje dobrý spánok.

 www.novinky.cz/zena/zdravi/clanek/jak-cukr-nici-nas-sp...
1x bogar
hubata
No - a mám na zajtra čo variť, lebo už som bola v koncoch ......... vďaka za pripomenutie skvelého receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia