Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie steaky s pšenovým šalátom

siuuu - fotkasiuuu, 17. februára 2020
Teľacie steaky s pšenovým šalátom
Foto: siuuu

Chutné a zdravé jedlo. Občas máme chuť aj na menej zaužívané prílohy. Dnes to bolo pšeno, ktoré som skombinovala s tekvicou, šošovicou a granátovým Zobraziť celý popisChutné a zdravé jedlo. Občas máme chuť aj na menej zaužívané prílohy. Dnes to bolo pšeno, ktoré som skombinovala s tekvicou, šošovicou a granátovým jablkom. Pšeno má veľa benefitov pre organizmus, tak prečo to nevyužiť. Ide o bezlepkovú obilninu, je pomocníkom pri chudnutí a podľa starej východnej medicíny chráni našu slezinu a pankreas a liečebne pôsobí pri žalúdočných problémoch.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

130-150 g
260-300 g
1/4 ČL
podľa chuti (alebo Hokkaido)
1/2 ks
80-100 g (alebo klasická)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchneme 2-3x horúcou vodou a uvaríme (na 1 diel pšena použijeme 2 až 2,5 násobok vody). Necháme čiastočne vychladnúť. Šošovicu uvaríme klasickým spôsobom a necháme tiež čiastočne vychladnúť. Tekvicu upečieme (Hokkaido netreba šúpať, maslovú áno) alebo očistenú a na drobné kocky pokrájanú orestujeme na panvici jemne potretej olivovým olejom.

  2. 2

    Zmiešame uvarené pšeno, uvarenú šošovicu a orestovanú tekvicu, pridáme posekanú vňať, vmiešame zrnká z granátového jablka. Ochutíme soľou, korením, kvapkou olivového oleja a pomarančovou šťavou alebo šťavou z ružového grapefruitu.

  3. 3

    Mäso jemne potrieme olivovým olejom a opečieme na rozpálenej grilovacej alebo klasickej panvici - dĺžka opekania záleží od hrúbky mäsa, ja som opekala z každej strany asi 2-3 minúty a potom mäso 10 minút odpočívalo v alobale. Podávame s pšenovým šalátom.

  4. 4

    Zvyšok tekvice som rozmixovala a zvarila s grepovou šťavou a troškou cukru na omáčku, ktorú som ochutila štipkou soli a korenia.

Diskusia k receptu

farbuska
Veľmi pekný recept. Pšeno občas používam (pšenový koláčik, kaša), ale urobím aj podľa tvojho receptu. Vďaka zaň.
2x siuuu a haji
používateľ nemá avatar
123
123
no, teda... teľacina sama o sebe je fajn. Ale tá príloha - fantázia!!!
2x siuuu a haji
hannes
Čo o to, recept je fajn, ale teľacinku som naposledy dostal v mäsiarstve ešte za socializmu....
siuuu
@hannes (18.2.2020 10:27)

U nás máva mäsiar pravidelne, ale väčšinou treba kúpiť celý kus vákuovo zabalený, takže väčšinou využívam kusovo vákuovo balené steaky - u nás máva Billa.
1x haji
haji
Pěkný receptík. Masko vypadá moc dobře, ale ten pšenový salát mě maximálně přitahuje. Kouzelné foto, jako vždy!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia