Pilaf
Foto: stefanm

Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko. Spomenul som si na naše dovolenky v Bulharsku Zobraziť celý popisPripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko. Spomenul som si na naše dovolenky v Bulharsku na Zlatých pieskoch.Tam si na večerných terasách posedávali Angličania a "západní" Nemci a hostili sa na pečených "čínskych" kačiciach a pod.No a mi Čechoslováci len pri najlacnejších bufetoch a jedli sme tie ich prepečené mleté mäská (podobne ako čevabčiči) a dávali sme si tzv."Balkánsky pilaf".No a k tomu ich červene vínko.Tak kôli poháru vína vznikol môj "pilaf"!!!

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
1 cm
3-4 ks
3-4 ks
1 ČL
1 PL
1/4 kg
1/2
1/2
1/2
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu krátko popražíme na oleji,zalejeme 1 a ½ hrnčeka vývarom a uvaríme spolu so škoricou,klinčekmi a korením,ktoré po uvarení vyberieme, a hrozienkami a červenou mletou paprikou.Na oleji speníme nakrájanú cibuľu,pridáme na malé kocky nakrájané mäso,popražíme ho,podlejeme vývarom a pred dodusením k nemu pridáme nadrobno nakrájané papriky a paradajky.Dochutíme soľou a korením a pridáme k uvarenej ryži a spolu premiešame.Podávame s kúskami čerstvej zeleniny.Výdatne zapíjame suchým akostným červeným vínom.

Diskusia k receptu

honestka
pripomenula som si chut tych ich prepecenych "tapkanic" na panvickach, co uz- museli sme len kukat, nastastie, casy sa menia
kuchticka
@stefanm , velmi dobre poznam ten pocit z Bulharska. na Zlatych Pieskoch som "nasla" svoju buducnmost - poznala mojho manzela.
Ale ten tvoj recept vyzera lakavooooo, ako do prvotriednej restauracie.