Cookies s mandľovým maslom a čokoládou

myalab - fotkamyalab, 9. februára 2020
Cookies s mandľovým maslom a čokoládou
Foto: myalab

Mäkučké koláčiky cookies s mandľovým maslom.

30
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
100 g (prípadne datľová, figová pasta)
2 PL
2 PL
400 g
50 g
100 g kvalitná (čokoládový drops, hoblinky)
100 g (malinový)
1 PL
podľa potreby
300 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Cukor použite aký obľubujete. Pridajte med, vanilkovú dreň, maslo aj mandľové maslo, džem, pohánkové mlieko a vymiešajte. Múku zmiešajte so sódou bikarbónou a pridávajte striedavo s vodou. Vody treba cca 1dl. Nakoniec vmiešame ručne 100 g čokoládového dropsu, prípadne hobliniek.

  2. 2

    Vytvori sa lepivé hustejšie cesto, ktoré pomocou dvoch lyžičiek dávkujeme na plech. Vrch každého koláčika môžete posypať mandľovým alebo lieskovcovým krokantom, pripadne orieškom, ktorý do koláčika trošku zatlačíme a môžeme zároveň ešte tvar doformovať.

  3. 3

    Cookies pečieme 12 minút na 170 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia