Vyprážaná prepelica so šošovicovým pyré

Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 6. februára 2020
Vyprážaná prepelica so šošovicovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
5 g
200 ml
200 g
3 ks
200 g
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme 12 hodín vopred a potom ju varíme s novým korením. Keď je mäkká, precedíme ju, odstránime korenie, pridáme smotanu a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.

  2. 2

    Prepelice vykostíme, dochutíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, panko strúhanka). Vyprážame v oleji.

  3. 3

    Prepelice podávame so šošovicovým pyré a s čiernou bazou zavarenou v sladkom náleve.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia