Kurací rezeň
Kurací rezeň

Čiernohorský rezeň

anemarka - fotkaanemarka, 2. februára 2020
Čiernohorský rezeň
Foto: anemarka

Čakáte návštevu, ktorú ste pozvali na slávnostný obed? Tak toto jedlo im určite pripravte, budú sa oblizovať až za ušami :)

6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
podľa chuti
(na obalenie)
Cestíčko:
4 ks stredne veľké
3 PL
1 Ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 - 2 strúčiky
Na posypanie:
200 g (eidam)
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si narežeme na kusy a vyklepeme rezne (mne vyšli z jedného prsa 3 rezne). Zľahka alebo podľa chuti a vôle osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom ich obalíme v zemiakovom cestíčku.

  2. 2

    Cestíčko: Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Do zemiakov vmiešame varechou jedno vajce, soľ, korenie a majoránku. Dochutíme pretlačeným cesnakom a na koniec pridáme hladkú múku. Vymiešame cestíčko, v ktorom "vykúpeme" naše rezne.

  3. 3

    Na oleji ich upečieme do krásnej hnedej farby. Na záver posypeme strúhaným syrom, ktorý dokonale dopĺňa chuť cestíčka.

  4. 4

    Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu ochutenú roztopeným maslom a pridala som aj mix šalát zakúpený v známom obchodnom reťazci. Samozrejme sa k tomu výborne hodia aj opekané zemiaky alebo pre ľahšiu verziu iba šalát podľa vlastnej fantázie a chuti.

  5. 5

    Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hannes
@anemarka (3.2.2020 16:07)
Napísal som to, lebo ten obal na mäsko robí jedlo dosť ťažkým a viac pasuje k tej svinke. Kuriatko mám radšej v dusenej či grilovanej podobe. Samozrejme som tým vôbec nechcel Tvoj recept spochybniť, určite sa dá na ňom krásne pochutiť. A lk nemu pohárik tramínika, potom je to už iba o poézii...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia