Zajačie stehno
Zajačie stehno

Fáš zo zajačieho stehna s karfiolovým pyré

Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 3. februára 2020
Fáš zo zajačieho stehna s karfiolovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g (plátky)
10 g
50 g
130 g
5 g
100 ml
400 g
100 g
300 ml
1 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso vykostíme a spolu s rozmarínom, cesnakom, so soľou, s korením a so smotanou rozmixujeme v robote na hladkú zmes.

  2. 2

    Na potravinovú fóliu rozložíme plátky slaniny vedľa seba a nanesieme na ňu fáš zo zajaca. Zakrútime a dáme na paru na 10 minút. Potom zachladíme a pred podávaním opečieme na panvici. Na panvici spolu s mäsom opečieme aj huby.

  3. 3

    Karfiol rozoberieme na menšie časti a varíme v mlieku ochutenom soľou a muškátovým orieškom. Keď je mäkký, rozmixujeme na hladké pyré.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Čo je to za zelený prášok na tom pyré ?
2x haji a kvakac
radost
@dr (3.2.2020 11:26)

muchotrávka zelená v prášku
veľmi chutná huba
pravda
-...IBA JEDEN RAZ...
z nových techno surovín
ide na mňa často mráz..
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ps.:
mne neverte nič
2x 123 a kvakac
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@radost (3.2.2020 12:23)

Ešte počkám, či sa dozviem čo to je, lebo ma to vážne zaujíma, a keď nebude žiadna reakcia, tak ti @radost uverím tú tvoju verziu.
dvorka
Ešte to môže byť matcha čaj - prášok zeleného čínskeho čaju. Ten je teraz "novinka" a dáva sa skoro všade :)
Také som sa nedávno dočítala.
2x kvakac a haji
radost
@dvorka (3.2.2020 13:59)

ach jaj
to podľa teorie:
cudzie je vždy lepšie ako domáce
=dopláče=
lebo treba voziť hore dolu z celého sveta do celého sveta
na úkor našich potomkov
necháme im danajský dar
len sledujte
zamorenie plastami
rozširovanie chorôb,vírusov..
aaaleee
radosť žiť
nám
a čo potomkom nechám..??
sa netrápim
2x 123 a kvakac
kvakac
@dvorka (3.2.2020 13:59)

A nemá ten čaj koruna vírus? Ktovie čí ho dávajú do karantény, keď ho dovezú.
1x haji
haji
@dvorka (3.2.2020 13:59)
Na matcha tea je to moc krystalické. Snad by @redakcia mohla vnést světlo, prosím.
boxik
Mňa najviac zaujalo to stehno z divého zajaca pretože to čo je na obrázku mi silne pripomína domáceho králika ,jedine že ho nechali zdivieť ale aj tak by to bol zdivený králik a nie zajac.
radox1
ano?a co je potom zajac polny,ktoreho kuchar nazval divym zajacom.to ale neznamena,ze varil mozno aj z kralika domaceho.
boxik
@radox1 (4.2.2020 17:08)

Aby si bol v obraze ,tak zajac poľný má tmavé, veľmi tmavé, mäso a to mäsko na obrázku či sa ti to páči alebo nie , je bledulinké a teda ide o domáceho králika čo je predsa len niečo iné a to aj chuťove.
radox1
varil som aj zajaca a j kralika,takze viem ake mäso.zmixovanim so smotanou ta zmes zosvetlie,tazko posudit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia