Avokádová nátierka
Avokádová nátierka

Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu

siuuu - fotkasiuuu, 1. februára 2020
Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu
Foto: siuuu

Aby zelená zostala zelená. Skôr vychytávka ako recept - pretože receptov na avokádovú nátierku je ozaj veľa. K benefitom tejto nátierky patrí aj to, Zobraziť celý popisAby zelená zostala zelená. Skôr vychytávka ako recept - pretože receptov na avokádovú nátierku je ozaj veľa. K benefitom tejto nátierky patrí aj to, že má krásnu zelenú farbu, ktorá však po pomerne krátkom čase zoxidovala na nevzhľadnú sivo-hnedú farbu. Od múdrejších som sa dozvedela, ako sa tomu dá jednoducho zabrániť, tak posúvam ďalej.

2-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks zrelé
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
1-2 strúčiky
1/2 ČL
1/8 ks
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Všetko rozmixujeme do hladka. Samozrejme si môžete pridať ingrediencie podľa chuti - ale nezabudnite na med, pretože práve ten je tou surovinou, ktorá spôsobí, že farba zostane krásna zelená. Táto moja nátierka si farbu drží už cca 28 hodín. Skladujem v uzavretej dóze v chladničke. Bez medu pri rovnakom skladovaní už po pár hodinách bola zoxidovaná.

Diskusia k receptu

haji
To je fakt vychytávka k nezaplacení. V poslední době ujíždím na jídle jasně zelené barvy, musím vyzkoušet, moc děkuji!
mirop
co je tak objavne, do guacamole patri odjakziva limeta alebo citron, nie len pre chut, ale i pre farbu
finczi
Hmmm, to som tiež nevedela. Ďakujem za radu. U nás niet čo skladovať - hneď je nátierka preč ; )
2010
@mirop (1.2.2020 17:57)
Nemam rad vychytavky ktore menia chut receptu, pri tom staci zastavit oxidaciu , zarovnat natierku do rovna, poliat vodou a vzduchotesne zavriet a dat do ladnicky.
Voda sa nemiesa s masnou natierkou aj po dvoch dnoch staci vodu zliat a stale je zelena natierka.
Osobne quacamole pre mna bez jablka ale a crevenou cibulou a chilli
siuuu
@2010 (1.2.2020 22:22)

Ale ja predsa neprezentujem recept na quacamole - toto je iba jednoduchá, rýchla nátierka. Med chuť nijako nezmenil, keďže ho tam ide iba malé množstvo - jablko dodá takú svižejšiu chuť, ale kto nechce nemusí ho dať. Ja si zasa neviem predstaviť zaliať nátierku vodou ... ale koľko ľudí toľko chutí - preto predsa existuje toľko rôznych receptov na rôzne jedlá ;-)
siuuu
@finczi (1.2.2020 19:46)

Tak aspoň nemáš problém s oxidáciou v prípade tejto nátierky :-) U nás sa pripravuje väčšinou iba pre dvoch - tak zvyčajne vždy z nátierky zostane a keď zoxidovala, nikto ju už nechcel jesť, takto sa pekne pomíňa celá.
1x finczi
2010
@siuuu (2.2.2020 00:23)
Sorry, posielam z telefonu az teraz ked to citam po sebe tak vidim ze zaciatocna cast mojho komentara sa nepridala. Malo tam este byt zaujmavy iny recept na avokado...
1x siuuu
mirop
ja ani netvrdim, ze autorka receptu robi guacamole, len jovorim, ze je stara znama vec, ze u avokada antioxidacnu funkciu plnia citrusy (napr. u guacamole), pokial si niekto mysli, ze med, tak je to omyl
siuuu
@mirop (2.2.2020 08:48)

Citrónovú alebo limetovú šťavu som pridávala vždy - a nátierka mi vždy do pár hodín zoxidovala aj keď bola zatvorená v nádobe, uložená v chladničke. Po pridaní medu nezoxidovala - mala som ju uskladnenú ako vždy - a aj po vyše 30 hodinách bola rovnako krásna zelená - takže za mňa med jednoznačne pomohol.
siuuu
@marienka44 (2.2.2020 15:03)

Mne zasa samotné avokádo nechutí - minimálne cesnak a citrusovú šťavu musím dať - ale koľko ľudí, toľko chutí.
ilusa
@luckaprima (1.2.2020 20:50)

A ja som sa potešila,že ti prepošlem tento recept a ty si ho už našla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia