Karamelové cukríky
Karamelové cukríky

„Krovky“ zo slaného karamelu

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. januára 2020
„Krovky“ zo slaného karamelu
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
100 g
20 g
60 g
90 g
5 g
Na posypanie:
 (maldon)




Postup

  1. 1

    Salko varíme 3 hodiny, aby dôkladne skaramelizovalo.

  2. 2

    Cukor, glukózu, maslo a bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme uvarené Salko a soľ. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Hmotu vylejeme do vymastených formičiek, necháme stuhnúť a pri servírovaní posypeme ešte vločkovou soľou (maldon).

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia