Bravčové rizoto
Bravčové rizoto

Pikantné bravčové rizoto

lenkap00 - bez fotkylenkap00, 14. januára 2020
Pikantné bravčové rizoto
Foto: lenkap00

Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 pohára
400 g
1 konzerva
1 konzerva
1,5 ČL
2 PL
3 ks
1 ČL (Erős Pista)
Na posypanie:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kúsky. V hrnci alebo na panvici rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridamé mäso, orestujeme, podľa potreby premiešavame.

  2. 2

    K mäsu pridáme všetky korenie, soľ, vegetu, chilli, cigánsku omáčku a dusíme domäkka. Podľa potreby premiešavame a podlievame troškou vody. Ku koncu pridáme scedený hrášok a mrkvu. Dochutíme podľa svojej chuti. My osobne ľúbime pikantné, ale s Erős Pistom narábame opatrne :) Je to viac-menej dochucovadlo do polievok, ale ani v rizote s tým nič nepokazíte.

  3. 3

    Ryžu osobitne urobíme v ryžovariči (vy si ju samozrejme môžete uvariť klasicky v hrnci).

  4. 4

    Mäsovú zmes zmiešame s uvarenou ryžou. Rizoto pred podávaním posypeme postrúhaným tvrdým syrom.

Diskusia k receptu

dogagador
Wow, tak toto je vyslovene skoda zamiesat do ryze. A nazvat to rizotom.... Pekne naservirovat k ryzi, to ano.
lenkap00
@dogagador (14.1.2020 08:26)

Da sa to aj tak :) ale nemyslím si že by to bola škoda ... či mäsko k ryži alebo všetko dokopy je to jedno :) hlavne že je to chutné.
evanaaa
No, neviem, ja dávam ryžu rovno do uduseného mäsa so zeleninou, ryža naberie do seba šťavu z mäsa, takže je nielen šťavnatá, ale aj chutí viac, ako keď sa len zmieša už hotová a suchá s mäsom, a dávam do rizota zásadne len guľatú ryžu. Ale každý má svoj spôsob, ako čo robí.....
klukmen
@angelikasch (14.1.2020 10:02)

napíš do gugla , hned budeš vedieť....ani ja som nevedel a terazky už hej , ale doporučujem použit pastu eros pista zn. uniber , kupujem v kauflande , stačí čajová l. na kilko maska a típe ako osa
kukulienka71
ak by som podľa tohoto receptu mala navariť, tak jeme surové mäso. Prečo sa s édes pištom má narábať opatrne?@redakcia už ani nečíta recepty? :-)
lenkap00
@kukulienka71 (17.1.2020 19:00)

Ja sa už veľmi smejem na tebe :D toto tvoje hatetovanie je trapne a ak si si nevsimol alebo nevsimla smejú sa tomu už aj druhý.. nestrapnuj sa prosím ta s tou tvojou redakcia
caterina
@lenkap00 (17.1.2020 19:44)

je ich tu viac co si riesia svoje frustracie takymto sposobom. vobec si to nevsimaj...ich problem, mrzi ma, ze to vidim aj po rokoch
lenkap00
@caterina (17.1.2020 20:00)

Ja len nechápem proste sa obula do mňa a hateuje ma v každom recepte, asi to fakt bude frustracia:/ ach škoda reči
caterina
@lenkap00 (17.1.2020 20:25)

kasli na to...var si ako ty chces, kludne pridavaj recepty. komu sa nepaci, nech ide do vychytenej restike kde za dva kusky malej rybky zaplati 1000 eur...toto nie je stranka pre profesionalov...ale pre nas laikov...
kukulienka71
@lenkap00 (17.1.2020)
nik tu po tebe nechce aby si varila ako profesional, len nevynechavaj dolezite slova z receptu, ako je “ opečieme”,“ podusíme”, “uvaríme”, prečitaj si po sebe aspoň. Niekto berie oprávnenú kritiku ako frustraciu, fajn:-)) čakala som aspoň základné veci, že sa tu zmenia za ten čas, ale vidím, že nie:-)
kukulienka71
apropo pozastavila som sa pri ochucovadle, ktore ma byť správne erös Pista( silný Pista- pálivý krém), lebo to druhé je édes Anna( sladká Anna), édes Pista neexistuje. Ale to ti je asi jedno.
lenkap00
@kukulienka71 (18.1.2020 00:02)
Okey s eros pistom máš pravdu..vloudila se chybicka.. ale prosím ťa čítaj "hodím si cibuľku na masť a mäso pridám k nej " vieš dosť veľa ľudí to tu pochopilo že asi nehodim cibuľu masť a mäso do jednej misky :) či?
2010
@lenkap00 (17.1.2020 20:25)
na teba a @caterinu sa presne hodi anglicky termin snowflakes, kazdy iny nazor je nevhodny, lebo som z toho vystresovana a kritika je daco strasne... takze redakcie ma jedine riesenie zakazat akukolvek diskusiu, alebo ty a podobne budu moc vymazavat komentare ktore ich nechvalia ( aj to tu uz bolo).
Zatial si isla podla starych pravidiel na verejnost ,takze ocakavaj aj kritiku, tento recept je prezentovany ako keby ho pripravila prvacka na zakladnej skole .
kukulienka71
@lenkap00 (18.1.2020 06:02)
ešte stále ma udivuje, ak niekto dospelý má problém porozumieť obyčajnému zrozumiteľnému textu. V prvom komentári som schválne písala o surovom mäse, a v druhom o tom, aby si nevynechala dôležité slová, ktoré ozrejmia, čo sa bude diať s mäsom na cibuli a masti. Kto vie varit, jasne, ze si domyslí. Kto nevie, má smolu. Caterinu komentovat nebudem, píše od veci.
caterina
@2010 (18.1.2020 09:05)

kludne si posluz a kydaj na mna kolko chces...mne je to fuk. nie je to ani moj recept a ja sa neurazam, ked ma niekto nepochvali...a ty taky super sefkuchar co robis na tejto stranke? iba sa ventilujes...uzivaj si svoju aziu. nezabudnes ju pripomenut v ziadnom komente
caterina
a pre teba uz len posledny komentar...nikde nie je napisane, ze sa tu maju pridavat iba recepty od profesionalov...mat tak vase problemy, som najstastnejsi clovek na svete. kritizujte...pre mna je to iba prejav slabosti, nic ine. ani sa necudujem kolko kvalitnych kucharov tu uz nechodi. hladkajte si tu svoje ega vsetci ktori ste tu roky. stale to iste. kazdy nejako zacina. krasny kludny den ti prajem


2010
@caterina (18.1.2020 13:57)
Sorry, ale mam dojem ze kritika co tu bola povedana bola konstruktivna ktora pomaha rastu.
Alebo si vyber smer kde
je len jeden spôsob, ako sa vyhnúť kritike: nič nerobte, nič nehovorte, nikým nebudte – Aristoteles
frezia68
@Lenkap00 : Každá kritika posúva k lepším receptom.Nemá urážať,ale radiť a je dobré kritiku prijať.V podobných diskusiách sme často vylepšili recepty a som bola prekvapená,na koľké spôsoby sa dá jedlo vylepšiť,alebo v ktorom kraji,či oblasti sa robí ináč a má aj iné pomenovanie. Tu sa môžeš veľa naučiť,ak niečomu nerozumieš,každý poradí a rád.Všetci sme začínali ,maj nadhľad a napíš podrobnejší postup.Nech sa ti darí :-)
45678
Poďte všetci do mňa... Neviem prečo tu na Vareche stále musia pretrvávať prieky!? Je to dôvod, prečo sa nepodielam na pridávaní receptov aj ja. Presne to tu uvádzate, že Varecha je stránka nie profesionálov a preto tu môže každý spropagovať svoj recept, taky, aký chuti práve jemu, jeho rodine. Myslím si, že ak sa niekomu, ten, ktorý recept páči, vyjadrí pochvalu, pripadne nádej, že ho odskúša, ale nevidím dôvod, prečo niekomu radiť, čo by malo byt iné, čo chuti jednotlivcom, či už postup, koreniny, servírovanie a pod., ak o to nestojí zadávateľ receptu. Na otázky, rady, sú diskusie, tam mame možnosť radiť, vyjadriť sa. Veľmi si vážim každého skúseného kuchára, ktorý sa podeli o svoje recepty, rady, ako postupovať v každom kroku, ale tiež sucitim s mladými, začínajúcim, neskúsenými, ktorí sa odhodlajú podeliť sa, často, o svoje prvotinami v kuchteni, na ktorých sa vyzvali spúšť kritiky.
Rešpektujme prosím, každého, kto chce vnímať Varechu, ako niečo, kde nájde inšpiráciu, slušných ľudí, kde strávi príjemné chvíle, ktorých je u nás dnes malo. Ak sa niekomu recept nepáči, prehliadanie ho, aj to je k zamysleniu pre zadávateľa, prečo sa pri ňom nikto nepristavil. Prajem Vám, všetkým príjemný zvyšok dna:-)
caterina
@2010 (18.1.2020 14:42)

fuuuha...aristoteles...kde sa ja na vas hrabem...hmmm. no...asi mam co dobiehat....myslela som si ze som. vadit sa kvoli receptom....to je fakt maximum. majte sa tu pekne, budete mat odo mna chvalabohu pokoj. vazim si kazdeho cloveka, ktory, uvari, nafoti, snazi sa...aj profesionalov, aj zaciatocnikov...ale toto je uz silna kava aj pre mna....buon appetito
kukulienka71
@kucharka (19.1.2020 09:02) ja ti tvoj dojem neberiem. Ale dovoľ mi reagovať. Pokračujem hypoteticky, ako si začala ty. Ak by @lenkap00 napísala recept tak ako sa má, nemala by som čo kritizovať. Na tejto stránke som toho zažila dosť a čo ma vytáčalo, bola lenivosť niektorych prispievateľov napísať postup tak, aby bol zrozumiteľný. Tu stačilo jedno-dve slová naviac. Ani odvtedy to nie je v bode 1 opravené, zato v komentároch sa autorka rozpisuje až-až ako jej ubližujem. Reagovala autorka na oveľa slušnejší komentár od @frezia68 ? nevšimla som si. Asi bojuje so svojím egom, ktoré som urazila prv pri jej koložvárskej kapuste. Myslím, že odpovedať na kritiku štýlom, či nemám inej roboty tiež nie je najslušnejšie.Pekný zvyšok nedele aj tebe.

redakcia
Postup receptu sme upravili a doplnili. Autor/ka receptu nám upresnila druh paprikového krému na Erős Pista. Všetkým prajeme krásny a pokojný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia