Kávový zákusok
Kávový zákusok

Kávové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 6. januára 2020
Kávové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Chutné rezy nielen pre tých, ktorí majú radi kávu.

40
porcií
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

9 ks
270 g
270 g
1 ks
3 PL jemná
Plnka:
350 g (80 %)
4 ks
250 g
1 PL jemná
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Bielky si oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do múky zamiešame kypriaci prášok. Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame do vaječnej zmesi.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta odoberieme 1/3, ktorú vylejeme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne na celý plech. Rúru si vyhrejeme na 200 °C a pri tejto teplote pečieme 5 min. Do zvyšného cesta pridáme kávu a zamiešame. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké plechy a upečieme. Pre koho by to bolo náročné, tak si môže zvlášť pripraviť tri cestá, každé z troch vajec.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Do hrnca si rozbijeme vajcia a pridáme cukor. Ešte kým nie je na pare, tak mixérom vyšľaháme aspoň 3 minúty. Potom hrniec dáme na väčší hrniec, v ktorom vrie voda. Vody by malo byť dostatok, aby vydržala počas celého parenia. Šľaháme na najmenšom stupni. Celé šľaháme asi 10-12 minút. Krém musí byť hustý, tak ako keď šľaháme na studeno. Je to potom vidieť na stene misky, keď začne na stene misky cukornatieť, hneď treba odstaviť. Takýto krém necháme vychladnúť, tak na letno. Maslo vyšľaháme s kávou a spojíme s vyšľahanými vajciami.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z upečeného cesta odstránime papier a vrchnú kôrku. Cestá potrieme plnkou a spojíme (svetlý korpus bude v strede). Necháme v chlade stuhnúť.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po stuhnutí pokrájame na rezy a ozdobíme.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne sú, @ancicka , a ešte k tomu aj kávové, páči sa mi, že je káva v ceste ale aj v plnke, tak viac vynikne chuť zákusku. Kľudne by som zhrešila aspoň s dvoma kúskami.
olinecka
No paráda už som si myslela, že to piekla Izka, krásne, dobré, chválim.
1x haji
haji
Kávové dobroty i káva sama jsou moje velkáá slabost. Moc pěkný recept, postup i fota - krásná práce, milá @ancicka ! Vyhrala si sa se zdobením, si šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia