Žihľavová polievka

vodnicka - fotkavodnicka, 1. júna 2010

Túto polievku varieva moja mama, a teda už aj ja, milujem ju, ale zistila som, že dochutiť ju tak, aby chutila ako mamina chce Zobraziť celý popisTúto polievku varieva moja mama, a teda už aj ja, milujem ju, ale zistila som, že dochutiť ju tak, aby chutila ako mamina chce kus treningu :), tak tento rok som zahájila tréning. Žihlava je najlepšia samozrejme na jar, o polnoci keď je spln :) lebo vtedy majú rastliny najviac živín..nuž ale, inak zakaždým keď sa vyberieme na prechádzku, kde je cesta ďaleko..nazbierame vršky žihlavy..dobré je mať so sebou rukavice, a keď nie, tak si treba inak poradiť :P

Suroviny

tak to som ešte nerátala, ale cca viac než 10 ks
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Dáme si zovrieť vodu v hrnci. V druhom hrnci si spravíme zápražku z cibuľky, mletej papriky a múky, zalejeme vodou a pridáme nadrobno pokrájaný zemiak, tento zemiak slúži na zahustenie polievky. Zvyšné zemiaky pokrájame na klasické kúsky, tieto zemiaky budú spĺňať rolu klasických zemiakov v polievke :), pridáme soľ, vegetu, nové korenie. Keď sa nám voda v druhom hrnci varí, pridáme žihlavu, necháme iba prejsť varom, aby sa očistila, vypneme, precedíme, vznikne nám zelená hrudka, necháme vychladnúť, keď je vychladnutá, pokrájame a 5 min. pred dovarením polievky, pridáme do polievky. Krásna veta :)) . Po 5 min. odstavíme. Dochutíme, môžme pridať ešte cibuľku, pažítku, a pod. Dúfam, že bude chutiť, a neprhlí :)

Diskusia k receptu

tinca
@vodnicka vyzerá chutne, hovorí sa keď nás poprhlí žihlava, že je to dobré na reumu.
kuchtijanka
No, nemam zemiak, dala som banan plantain, ostatok podla receptu, uvidime.....;-D........ a s radostou som si poprhlila spuchnuté klbiky na prstoch, uvidime, ci to pomôze.
marianne
výborna je aj zo sušenej žihľavy, odskúšané, do toho čľupnem ešte varené vajíčko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia