Krémová mrkvová polievka
Krémová mrkvová polievka

Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorom

Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 6. januára 2020
Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

50 g
300 g
1 ks (šťava aj kôra)
60 g
6 g
75 ml
10-15 g
10 g




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme pokrájanú očistenú mrkvu, zemiaky a šťavu a nastrúhanú kôru z pomaranča. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný zázvor a med. Varíme domäkka.

  2. 2

    Potom všetko rozmixujeme, polievku prepasírujeme, pridáme smotanu a podľa potreby zahustíme Solamylom.

  3. 3

    Nakoniec polievku dochutíme ešte podľa potreby soľou, korením a cukrom.

Diskusia k receptu

siuuu
Krásna farba, styling a určite aj chuť - ale načo zahusťovať krémovú zeleninovú polievku Solamylom ? požadovaná hustota sa dá dosiahnuť aj bez škrobu jednoducho pridaním vhodného množstva smotany príp. vody alebo vývaru
turtle
Vyzerá úżasne. Určite čo najskôr vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia