Slané praclíky
Slané praclíky

Naše naj praclíky

svetlusb - fotkasvetlusb, 3. januára 2020
Naše naj praclíky
Foto: svetlusb

Tieto praclíky milujeme celá rodina, robím ich pri každej príležitosti. Recept mám od mojej maminy a troška som si ho upravila podľa seba. Zobraziť celý popisTieto praclíky milujeme celá rodina, robím ich pri každej príležitosti. Recept mám od mojej maminy a troška som si ho upravila podľa seba. Výborné k vínku, či k čajíku na každú príležitosť. Posypať ich môžme všetkým čo nám napadne. Dúfam, že sa Vám môj recept zapáči a taktiež si ich obľúbite ako my ☺️

111 ks
porcií
10 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
250 g
250 ml
1 bal.
1 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, kyslú smotanu, zmäknutý Palmarin (ak nemáme, môže byť aj Hera), nastrúhaný eidam, soľ, prášok do pečiva si dáme do misky a všetko spolu poriadne premiesime. Z cesta vytvoríme bochník (ak by cesto bolo veľmi lepivé, pridáme ešte troška múky naviac).

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na ľubovoľnú hrúbku a formičkou na praclíky vykrajujeme.

    Naše naj praclíky - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme podľa našej chuti (celou rascou, sezamom, údeným syrom, makom, chia, niekedy ak mám, preložím cez praclík kúsok syrovej nite).

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12 minút, podľa hrúbky praclíkov. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

martinat
Su krasne a verim ze aj chutne. Mozem pouzit maslo? Som za velkou mlakou a bolo by mi jednoduchsie pouzit maslo ak to neovplyvni nejako negativne cesto. Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia