Plnená fašírka
Plnená fašírka

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne

ivanka62 - fotkaivanka62, 1. januára 2020
Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Foto: Ivanka62

Suroviny

1 kg mleté
 zavárané mladé
300-400 g
300 g strúhaný
1 ks




Postup

  1. 1

    Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), pridáme trošku nastrúhaneho syra a premiešame.

  2. 2

    Jemne premastíme nádobu z pekárne (osobne používam domácu masť) a pripravené mäso rovnomerne rozložíme na dno a steny nádoby na pečenie, pričom určité malé množstvo mäsa si ešte odložíme.

  3. 3

    A môžeme začať s rozkladaním nakrájaných, prípadne nastrúhaných surovín (celé mladé kukuričky, šampiňóny...), ktoré sa samozrejme môžu ladiť podľa chuti. Osobne som prekladal vrstvy daných surovín v malom množstve a vrchnú časť tvorila vrstva odloženého mletého mäsa spomínaného v úvode.

  4. 4

    A môžeme začať piecť, pričom pekáreň treba nastaviť len na pečenie, približne 2,5 hodiny.

  5. 5

    Po dopečení som zlial šťavu, ktorú pustilo mäso a nechal ešte asi 15 minút dopiecť, aby sekaná bola zvonku krásne jemne prepečená. Prajeme dobrú chuť .

Diskusia k receptu

motyka
Čo všetko Vy nevymyslíte na využitie domácej pekárne ? Mäsko vyzerá fajnovo. Tuším si tu pekáreň aj kúpim.
evanaaa
Robievam bochník z mletého mäsa, plním ho rôzne, väčšinou vajce, klobása, uhorka kápia, (nemusí byť naraz).....balím do alobalu a ku koncu nechám otvorené dopiecť.
@motyka , na toto nepotrebuješ pekáreň, zbytočná investícia, všetko z nej sa dá robiť aj inak, ručne.
evanaaa

Zabudla som napísať, že aj toto tvoje sa mi páči, @ivanka62 , najmä ten syr nabudúce do toho zakomponujem.
nadia56
takato sekana z domacej pekarne je velmi dobra, chutna, hlavne nie je vysusena, odhliadnuc od toho, ze pekaren ma mensiu spotrebu energie ako kuchynska rura, okrem chleba v pekarni sa da uvarit vyborna kasa-ryzova, ovsenna, da sa v nej spravit dzem, vymiesi kysnute cesto a upecie aj babovku, domaca pekaren je vynikajuci pomocnik, treba s nou vediet
robit, treba si pracu ulahcit, tam kde sa da, nech pracuju stroje,
@motyka , ked si pekaren kupis, neolutujes, usetri ti cas, namahu a hlavne nic sa nepripali, nepripecie ked je pekaren spravne nastavena,
@ivanka62 , dobre ze si pridala tento recept, vdaka ☺
terinka55
@nadia56 (2.1.2020 18:14), súhlasím s Tebou. Je to naozaj všestranný pomocník. Mám ju 7 rokov a spokojnosť. Minule som aj pokukovala po novšej, na bagety, ale potom som si povedala, že nie. Je mi ľúto ju vyhodiť, lebo slúži naozaj dobre.

ivanka62
Děkuji všem za názor,byl to nápad mého manžela a jen skoušel co pekárna dokáže,neboď chteli sme ji původne prodát jelikož nebyla využitá,teť ji využijeme i na jiné přípravy jídel.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia