Majonézový šalát
Majonézový šalát

Šalát na chlebíčky

evusik - fotkaevusik, 28. decembra 2019
Šalát na chlebíčky
Foto: evusik

Aký by to bol Silvester bez chlebíčkov? U nás musia byť.

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
300 g uvarené v šupke
100 g
100 g
100 g
100 g
2-3 ks (uvarené na tvrdo)
200 ml
2 PL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tento šalát robím len tak od oka. Používam ho na chlebíčky alebo ako súčasť studenej misy. Presne takto robím aj kurací šalát. Mäso zo sliepky, z ktorej som uvarila polievku oberiem, nakrájam a použijem do šalátu.

    Šalát na chlebíčky - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si uvaríme zemiaky v šupe, vychladnuté ošúpeme, nakrájame na kocky alebo pretlačíme ako na šalát. Mrkvu uvaríme a nakrájame na drobné kocky. Mrazený hrášok a kukuricu uvaríme. Šampiňóny scedíme a nasekáme nadrobno. Vajcia uvarené na tvrdo vychladíme, olúpeme a nakrájame na drobno. Salámu nakrájame na hrubšie pásiky. Všetko zmiešame.

    Šalát na chlebíčky - obrázok 2
  3. 3

    Majolku, smotanu a horčicu zmiešame, dochutíme worchestrovou omáčkou, štipkou cukru, soľou a mletým korením. Premiešame so šalátom a ak treba, dochutíme. Šalát necháme odležať.

    Šalát na chlebíčky - obrázok 3
  4. 4

    Šalát použijeme na prípravu chlebíčkov, ale môžeme ho podávať aj ako samostatné jedlo.

    Šalát na chlebíčky - obrázok 4

Diskusia k receptu

bembo
Robím len podľa osvedčených receptov,a tento recept je skoro taký istý ako robím ja.Čo sa týka hrášku,kukurice a mrkvy,kupujem vždy v akcii konzervu NOVOFRUKT,kde sú tieto 3 položky v jednej konzerve.Tento šalát je určite veľmi dobrý,lebo okrem šampiónov ho robím tak isto,a je veľmi chutný.Určite ho treba vyskúšať.
evusik
@bembo (29.12.2019 15:06)

Tie konzervy občas kupujem aj ja, ale častejšie kupujem mrazenú zeleninu, tzv. trojboj - mrkva, hrášok, kukurica, koľko potrebujem toľko si odsypem.
Ja mám rada recepty ktoré sú inšpiračné, čiže netreba ich do bodky dodržať. Niekto nedá šampiňóny a niekto zas kukuricu. Varím predsa pre seba, tak nech nám chutí.
evanaaa
Ja robievam podobný, akože lahôdkový, ale doň už nedávam zemiaky, (aby nebol ako zemiakový), dávam šunku kúpenú vcelku a nakrájanú na rezančeky, mrkvu si vždy do šalátov varím, len hrášok kupujem v konzerve, vajcia a uhorky, no niekedy pridám aj tvrdý syr nakrájaný na rezančeky....
1x evusik
sovka62
Pre nas vynechavam kukuricu, hoci ju mame radi, v salate nam akosi vadi. Mrkvu a zeler (ten dodava salatu vybornu chut) pouzivam zasadne cerstve. Ocistit, pokrajat na kocky a uvarit v ochutenom naleve trva len chvilu.
Chlebicky u nas musia byt s maslom a horcicou, salat radsej podavam oblozeny sunkou, salamou, varenymi vajcami a zeleninou.
gabhus
Táto dávka - asi na koľko chlebíčkov vystačí? Tak na stredne hrubo....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia