Arašidové guľky
Arašidové guľky

Arašidové guľky s prekvapením

siuuu - fotkasiuuu, 20. decembra 2019
Arašidové guľky s prekvapením
Foto: siuuu

Zvýšilo mi arašidové maslo z iného receptu, tak som vytvorila tieto nepečené guľky plnené kandizovanými čerešňami. Super by boli plnené napríklad višňami naloženými Zobraziť celý popisZvýšilo mi arašidové maslo z iného receptu, tak som vytvorila tieto nepečené guľky plnené kandizovanými čerešňami. Super by boli plnené napríklad višňami naloženými v rume, ktoré by dodali väčší šmrnc - ale tento rok sme nerobili, tak aspoň takto.

17 ks
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

150 g (s kúskami arašidov alebo jemné)
1 dl rozmixované
1 PL
Na plnenie:
17 ks
Na obalenie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Vo vhodnej mise zmiešame arašidové maslo (ja dávam prednosť tomu s kúskami arašidov, ale môže byť pokojne aj jemné), rozmixované ovsené vločky a med. Mali by sme dostať tuhšiu, jemne lepivú hmotu, ktorá sa dá dobre tvarovať.

  2. 2

    Robíme guľky s priemerom cca 2,5 cm - zoberieme kúsok masy, v dlani jemne roztiahneme do malej placky, vložíme čerešnu a obalíme ju do tvaru guľky. Môžete samozrejme robiť aj čisto arašidové, ale treba počítať s tým, že guliek bude menej.

  3. 3

    Obalíme podľa chuti - v rozpustenej čokoláde, mletých orechoch, pistáciách a podobne. Mne sa nechcelo teraz večer babrať s čokoládou, tak som zvolila jednoduchšiu variantu - obaľovala som v mletých vlašských orechoch, mletých natur pistáciách, rozmixovaných lyofilizovaných malinách a čokoládovej ryži. Skladujeme v uzavretej dóze v chlade.

Diskusia k receptu

izabella929
@siuuu , veru vločkové som ešte nerobila, ale guľky gúľam každý týždeň z odkrojek z boku zákuska..vždy dám do nich nejaké prekvapenie, buď hrozienko, oriešok, orech a obalím v kokose, môj syn ich má veľmi rád..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia