Medovníky
Medovníky

Pardubické medovníčky zo Salajky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 16. decembra 2019
90 minút
príprava
3-5 minút
na 200 °C

Suroviny

Sirup:
500 g
250 ml
1 KL
Cesto:
1,1 kg
1 bal.
1 bal.
1 KL
200 g roztopený
50 g (alebo lekvár)
2 ks
 vychladnutý pripravený
Plnka:
 (pomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. plátu)
150-200 g mleté
1,5 dcl vriaca
350 ml




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.

  2. 2

    Suroviny na cesto zmiešame a zabalíme do potravinovej fólie do nasledujúceho dňa.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 7 častí a rozvaľkáme na pláty s hrúbkou 3 mm. Povykrajujeme medovníčky a pečieme na papieri na pečenie 3 - 5 minút pri teplote 200 °C (musia byť hladké a nepripečené). Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme (použijeme do plnky).

  4. 4

    Plnka: Mleté orechy zaparíme vriacou vodou, pridáme 350 ml džemu a pomleté upečené zvyšky cesta. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu / rum.

  5. 5

    Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

haji
Perníky jsou moje slabost, pěkný receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia