Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Dubnická pochúťka

jospin - bez fotkyjospin, 14. decembra 2019
Dubnická pochúťka
Foto: jospin

Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť. Jedlo je výsledok malého experimentu (namiesto syrovej omáčky som použil bryndzu Zobraziť celý popisŠpecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť. Jedlo je výsledok malého experimentu (namiesto syrovej omáčky som použil bryndzu a pór), ktorý som prvýkrát zrealizoval doma v Dubnici n/V a preto ten názov. Pokiaľ už podobný recept existuje pod iným názvom vopred sa ospravedlňujem - neprehľadával som všetky recepty... Každopádne dúfam, že Vám bude chutiť.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo pliecko)
2 ks
1 ks
120 g
100 g (voliteľné)
1 strúčik
5 ks
4 ks
1 ČL
1 ČL
1 kocka
3/4 kg




Postup

  1. 1

    Postup je zo začiatku podobný ako pri klasickej príprave bravčového na rasci. Nakrájame si cibuľu nadrobno a dáme smažiť na bravčovej masti. Medzitým si narežeme bravčové mäso na kocky. Ešte pred vložením mäsa nakrájame nadrobno mesiačik cesnaku a dáme smažiť s cibuľou. Nasypeme trochu celej rasce a dáme jednu malú lyžičku cukru pre karamelizovanie s cibuľou. Zmes začne krásne rozvoniavať.

  2. 2

    Keď je cibuľa dozlatista, pridáme všetko mäso a poriadne orestujeme. Až potom mäso osolíme a posypeme mletou červenou sladkou paprikou a mletou rascou. Zalejeme 1 dl vody a chvíľu dusíme. Neskôr dolejeme 2-3 poháre vody, celé čierne a nové korenie, ďalej hovädzí bujón a dusíme až pokiaľ je mäso polomäkké.

  3. 3

    Zhruba 15-20 min pred koncom pridáme na kolieska nakrájaný pór a kto má rád môže pridať aj hrášok z konzervy. Na záver pridáme bryndzu, krátko povaríme a je hotovo. Podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jospin
@mirop (15.12.2019 08:36)

Áno na obrázku hrášok nie je, lebo včera som žiadny nemal po ruke :). Môže a nemusí tam byť hrášok, preto som ho uviedol ako voliteľný...
1x sracz
jospin
@aliimrajka (17.12.2019 19:57)

Je tam - ver mi :) Pekne sa rozpusti a nezanecha hrudky, takze na fotografii vidieť nie je..
1x sracz
jospin
Aby neboli zbytočné dohady - pridávam aj foto s hráškom. Osobne ale preferujem verziu bez, prípadne len s malým množstvom hrachu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia