Pečená krkovička
Pečená krkovička

Čertova krkovička

kvakac - fotkakvakac, 13. decembra 2019
Čertova krkovička
Foto: kvakac

Je to bravčová krkovička, ktorá Vás dostane.

6 - 7
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

6-7 ks (rezne)
3 ks
1 hlavička
1 l (100 %)
100 ml
1/2 KL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Je to veľmi jednoduchý recept. Rezne odkrojíme mocné na hrúbku palca a veľkosti dlane. Rezne osolíme, okoreníme čiernym mletým korením. Pripravíme si pekáč. Naň dáme na polmesiace nakrájanú cibuľu cez celý pekáč. Na to uložíme pripravené rezne. V nádobe zmiešame paradajkovú šťavu, kečup, oregano, bazalku, čili, nastrúhaný cesnak a všetko to vylejeme na rezne. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 °C na hodinu.

    Čertova krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine odokryjeme a zapečieme pekne do čertovej farby, pri 200 °C na pol hodinu. To zaleží od typu rúry. Skrátka, aby to bolo pekne pripečené. Nebojte, nevysuší sa to, je tam dosť šťavy. Celkove po hodine a pol ostane z toho takáto paráda.

    Čertova krkovička - obrázok 2
  3. 3

    U nás bola príloha zemiaky so špeclami. No vy si zvoľte podľa seba prílohu. Je to jednoduché, dobré a hlavne po toľkých pečených sladkostiach na Vianoce aj niečo mäsové. No nie?

    Čertova krkovička - obrázok 3

Diskusia k receptu

sracz
,,, jáááj Kvákačik "podžubovač" alias provokatér, ale šmačný! Na takéto niečo naši básnici v roku "meruôsmom" skladali sonéty!
používateľ nemá avatar
123
123
len čo som uvidela foto, vedela som, že je to od teba...fantázia..., tuším po sviatkoch príde na rad...
kvakac
@klukodvody (13.12.2019 22:54)

Vďaka za koment. Je to veľmi jednoduché jedlo a hlavne vďačne počas pečenia sladkého na sviatky. Celá kuchyňa je nasiaknutá vôňou sladkých zákuskov, tak som to musel preraziť vôňou môjmu srdcu bližšou. Zdravím vás a želám pekné sviatky.
kvakac
@sracz (14.12.2019 01:17)

Vďaka za koment. A hlavne za odkaz a osvetu Veľkej Moravy o našom národe, ktorú šíriš vzdialeným ľuďom vo vzdialenej zemi, tak by to napísal básnik. Teraz vážne po týždni som už nevydržal a uvaril som si niečo môjmu srdcu blízke. Dievčence že nebudú mäso, no maž ho vidieť, ešte to bolo horúce a už boli pri pekáči. Vraj ja budem na príčine ak priberú a potom sa v tom vyznaj.
kvakac
@123 (14.12.2019 04:34)

Vďaka za koment. Ja som už nemohol vydržať po sviatkoch a musel som niečo zdravšie uvariť aj teraz. A je duša aj bruško spokojné. Už budem ľahšie čakať na sviatky.
45678
@kvakac (14.12.2019 07:18)
Poviem Ti, že rada vidím,že si sa vrátil k Teba vystihujucim receptom, jedlo mojej chuti:-)zajtra budem ním inšpirovaná a pripravím mojim stravnikom.Normalne som bola vyrušená,keď si začal pripravovať jedlá z cukrovej repy,vôbec mi to k Tebe nepasovalo:-))) a ja to nemám rada ,lebo mám okolo seba odor cukrovaru,je kampaň.:-)))
Pozdravujem a prajem pokojný predvianočný čas celej rodinke:-)
kvakac
@45678 (14.12.2019 10:58)

Vďaka za koment. Aj som sa v duchu zasmial. Nie nemusíš sa báť nešíšlo mi, len som si tie recepty potreboval uložiť mal som to len na zdrapoch papiera. Netvrdím, že sú zlé jedla z cukrovej repy, naopak sú dobré, ale masso je len masso.
haji
Taková dobrota se musí rozplývat na jazyku a v bříšku je jak v pokojíčku! Krásná práce, super faota, recept jako řemen, pardon, čertova krkovička!!
evanaaa
@kvakac , aj mňa tento tvoj recept chytil za - no nie srdce, ale žalúdok :))) už cítim tú páľavu....A ešte, ak sa smiem spýtať, tie biele čiarky na tom prvom obrázku, to je strúhaný cesnak? Zprvu som myslela, že si tam nastrúhal chren.....
haji
vsuvka: fajnotka - nevím kde se mi těch pár písmenek potratilo, omluva!
1x kvakac
haji
@evanaaa (14.12.2019 18:52)
Evi, když dáš jen ostrý kečup, vynecháš čili, tak ti vyjde školková čertova krkovička. To by bylo, aby nebylo!
kvakac
@haji (14.12.2019 18:00)

Vďaka za milý koment. Mame radi takéto jedla. Tak nebolo dlhé rozhodovanie.
1x haji
izabella929
@kvakac ,krkovičku mám tiež medzi obľúbenými kúskami mäsa, robila som ju ako Lacipečienku a tá je teda výborná, ale pradajkové tiež obľubujem, môže to byť bez toho čípóš aj dobré..
dvorka
Vďaka za recept. Pre mňa skvelý tip na dnešný obed. Okolo receptu len "utekám", nakoľko som vymenila bravčovinu za hovädzie mäso, kečup s paradajkovou šťavou za domácu slivkovú omáčku a paradajkové pyré riedené hovädzím vývarom a korenie podľa mojej chuti (nemáme radi štipľavé, len tak mierne). Ale výsledok - paráda.
Chcela som robiť hovädzinu so smotanovou alebo chrenovou omáčkou, ale toto je oveľa lepšie.
Často sa inšpirujem Tvojimi receptami, no málokedy sa tým pochválim.
boxik
Ten recept je zaujímavý nielen tým že sa pri ňom ,aspoň dúfam že väčšine,zbiehajú slinky ale aj tým že je to jeden z mála tých čo ešte pripomínajú to že na vareche sa niekedy varilo jedlo aj pre tých čo nemusia ,alebo len nechcú držať dietu ale užívajú si život aj pri dobrom jedle ,možno doplneným aj kvalitným vínkom ,alebo dobrým pivom. Máš u mňa 100 bodov.
kvakac
Vďaka vám všetkým za milé komenty. Som rád že som vás inšpiroval.
45678
@kvakac (15.12.2019 15:03)

Áno inšpiroval,dnes u nás na obed mala krkovička podľa tvojho receptu úspech,bude sa opakovať:-)
babkamt
Dnes som robila pečenú krkovičku. Škoda, že som si ju nevšimla skôr, bola by dnes u nás na stole.
1x kvakac
kvakac
@babkamt (15.12.2019 20:02)

Vďaka za koment. Veď ja tiež robím na čo mám momentálne chuť a náladu. Niekedy si večer naplánujem a ráno zmením. Človek miení a pán boh zmení.
kvakac
@motyl0905 (15.12.2019 20:09)

Vďaka za koment. Tie zemiačky sa očistené varia vo vode a keď sú mäkké pridám špecle ( ktoré kúpim Kaufland - Lidl) a povarím tak 4 minúty. Potom prelejem cez sito dám do hrnca, pridám kúsok masla premiešam a je hotovo.
staja
Vyskúšala som tvoj recept a chválim - naozaj výborné, tak akurát cesnakové, pikantné, korenisté, pochutnali sme si. Robila som s tarhonou a nemalo to chybu. Vďaka za recept.
1x kvakac
kvakac
@staja (12.2.2020 13:10)

Vďaka za odskúšanie a som rád, že aj vám chutilo.
haji
Krkovička podle tvého receptu už se peče. Trocha improvizace s rajčatovým pyré, rozredila som vodou. No a vzápětí se musela převléct, bo mě to hezky oprsklo. Čertovsky veselý recept a ještě není dopečeno, haha
1x kvakac
haji
Milý @kvakac , hlásím hotovo. Když dva dělají totéž, nemusí být výsledek stejný. Měla jsem vyšší kastrol, tím se tolik tekutiny neodparilo. Omáčku jsem rozmixovala. Nahodila kus kuchyně aj s kobercom. A to jsem záměrně nevzala do ruky tyčák.... Použila jsem tochu více soli /potom že potvora málo solí!/, došlo na zjemnění omáčky 2dcl smetany. Bez bazalky, s oreganem a medvědím česnekem. Hezky žiletkové, bo jinak jsem vše dodržela. Čertova krkovička, jen co je pravda! Díky za fajnový receptík, já, viry a bakterie se ohnivě pomějeme.
1x kvakac
kvakac
Vďaka za odskúšanie. Som rád že chutilo. Druhy krát daj hneď paradajkovú šťavu a nemusíš špiniť ďalší riad a prádlo. Veď preto som písal šťavu 100%, lebo som aj špekuloval a tiež som tak dopadol ha ha. Aspoň bola sranda.
1x haji
haji
@kvakac (17.3.2020 15:56)
Veď hej, doma paradajkovú šťavu nemáám a toto byla improvizace. Nešla bych teď do obchodu ani pro šampaňské, i kdyby ho dávali zadarmo a s klíčky od nové Hondy.
1x kvakac
martakv
Recept bol uložený v KK už dlho, ale až teraz vyskúšaný a hneď v dvoch kuchyniach. Radili sme sa s dcérou, čo uvariť na nedeľný obed a voľba padla na túto krkovičku. Ja som trochu upravila, pridala som do omáčky mrazené fazuľkové struky (pán domu nie veľmi rád paradajkové), ale dcéra dodržala postup a všetkým chutilo. Naozaj pohodový recept a k tomu aj variabilný (viem si predstaviť aj s pridaním inej zeleninky). Ďakujem za recept, určite bude častejšie.
1x kvakac
kvakac
@martakv (7.2.2021 20:47)

Vďaka za odozvu a som rád že chutilo. Tie struky je dobrý nápad tiež niekedy skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia