Orechový zákusok
Orechový zákusok

Bezlepkové žerbó rezy

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 13. decembra 2019. Komerčný recept.
20
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
450 g
2 ks
12 g čerstvé
100 ml
50 g
1 KL (na kvások)
150 g
Plnka:
200 g
4 PL
200 g mleté
Poleva:
100 g
25 g
2 KL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Nakysnutý kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 3 časti. Každú časť vyvaľkáme na papieri na pečenie. Na plech (20x30 cm) vysypaný Bakery mix a vymastený maslom položíme prvý plát cesta aj s papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a potrieme 100 g marhuľového džemu a posypeme polovicou mletých orechov s cukrom. Priložíme druhý plát a postup zopakujeme. Tretí plát len položíme a popicháme vidličkou. Zakryjeme utierkou a necháme 45 minút odpočívať.

  3. 3

    Pečieme pri 170 °C 30 minút do ružova a necháme vychladnúť. Potom polejeme čokoládovou polevou a nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia