Hruškový koláč
Hruškový koláč

Staroanglický hruškový koláč videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 10. januára 2020

Na Slovensku trochu nezvyčajný, no o to zaujímavejší recept na hruškový koláč, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať zložitý, no v skutočnosti to Zobraziť celý popisNa Slovensku trochu nezvyčajný, no o to zaujímavejší recept na hruškový koláč, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať zložitý, no v skutočnosti to tak vôbec nie je.
Zdroj: Pripravené podľa receptu od Evy a Mareka Kormanovičovcov.

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
400 g
štipka
4 PL
Plnka:
800 g
100 g
z 1 citróna
3 PL
Na vymastenie nádoby:
podľa potreby
podľa potreby
Na vrch koláča:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z hladkej múku, štipky soli, masla a studenej vody vypracujeme cesto.

  2. 2

    Pripravíme plnku. Hrušky rozkrojíme na polovicu, odstránime jadrovníky a nakrájame na plátky. Vložíme do misky, pridáme krupicový cukor, citrónovú šťavu, kukuričný škrob a premiešame.

  3. 3

    Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme a opatrne vložíme do vymastenej a pomúčenej formy s priemerom 26 cm. Môžeme použiť aj papier na pečenie.

  4. 4

    Na cesto navrstvíme hruškovú náplň, poukladáme plátky masla a zakryjeme zvyšným vyvaľkaným cestom. Vrchné cesto poprepichujeme vidličkou.

  5. 5

    Koláč pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu