Marcipánový zákusok
Marcipánový zákusok

Marcipánové štvorce s marhuľovým džemom a čokoládou

Kristína Lexová a Gabriela Oravcová
z Pekárne Harmónia v Modre, 11. decembra 2019
Marcipánové štvorce s marhuľovým džemom a čokoládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
štipka
70 g
1 ks
80 g
200 g
400 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr vymiešame cesto z múky, prášku do pečiva, cukru a vajca. Dáme na 15 minút schladiť do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme, uložíme na plech na papier na pečenie a pečieme 10–12 minút v rúre predhriatej na 160 °C (dolný a horný ohrev) dozlatista.

  2. 2

    Po upečení vyberieme z rúry a džem natrieme na ešte horúce cesto. Vyvaľkáme aj marcipán, položíme na cesto natreté džemom, potrieme bielkom, ešte raz vrátime do rúry, kým vrch nebude zlatistý.

  3. 3

    Necháme vychladnúť a rozkrájame na štvorčeky 3x3 cm. Štvorčeky spolovice namočíme do rozpustenej čokolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia