Bravčová roláda
Bravčová roláda

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou

Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 25. novembra 2019
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Zobraziť celý popisKapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Najmä v zariadeniach, ktorých fi lozofi a vychádza z národnej, ľudovej gastronómie, si jesenný lístok bez zakomponovania kapusty nevieme ani predstaviť. Od klasických kapustníkov a kapustnice, ktorá sa stala aj hlavnou témou našej tradičnej súťaže v predvianočnom varení, až po celkom nové nápady...

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
Kapustová plnka:
300 g
1 ks
400 g
1 bal. malý




Postup

  1. 1

    Kapustová plnka: Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky, opečieme, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, paradajkový pretlak, dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.

  2. 2

    Bravčové karé prerežeme pozdĺžne, naklepeme na plát s hrúbkou 1 cm, osolíme, okoreníme a naplníme kapustovou plnkou. Karé zrolujeme a previažeme niťou. Roládu opečieme na oleji zo všetkých strán, potom podlejeme vývarom a dusíme domäkka.

  3. 3

    Z hotovej rolády odstránime niť a nakrájame na 2 cm hrubé kolieska. Ako príloha sú vhodné pečené alebo varené zemiaky, ale aj zemiaková kaša.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia