Gaštanový koláč
Gaštanový koláč

Gaštanový koláč podľa Kristíny Nemčkovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 16. novembra 2019. Komerčný recept.

Tiež poznáte gaštanové pyré ako „klasiku so šľahačkou“? Aj v tomto recepte ju nájdete. No trochu inak. Vyskúšajte jedinečný gaštanový koláč od víťazky súťaže Zobraziť celý popisTiež poznáte gaštanové pyré ako „klasiku so šľahačkou“? Aj v tomto recepte ju nájdete. No trochu inak. Vyskúšajte jedinečný gaštanový koláč od víťazky súťaže MasterChef Česko, Kristíny Nemčkovej.

60 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
3 ks
100 g
100 g (70 %)
1 PL
Na omáčku:
2 ks
200 ml
Na dozdobenie:
Na prípravu formy:




Postup

  1. 1

    Čokoládu s maslom rozpustíme nad vodnou parou.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým a škoricovým cukrom do peny. Potom počas šľahania prilievame roztopenú čokoládu s maslom.

  3. 3

    Do zmesi pridáme rozdrobené gaštanové pyré a opäť prešľaháme. Vmiešame 1 PL hladkej múky. Nakoniec opatrne zapracujeme vyšľahané bielky.

  4. 4

    Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Naplníme cestom a dáme piecť na 40-45 minút na 180 °C.

  5. 5

    Omáčka: Žĺtky s cukrom miešame, kým sa cukor nerozpustí. Mlieko s vanilkovou pastou privedieme k varu a pomaly za stáleho miešanie prilejeme k žĺtkovej zmesi. Omáčku na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame.

  6. 6

    Upečený vychladnutý koláč vyklopíme z formy, nakrájame a podávame s vyšľahanou šľahačkou a omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia