Kokosovo-čokoládový zákusok
Kokosovo-čokoládový zákusok

Kokosovo-čokoládové kocky fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 7. novembra 2019
Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept)
Foto: stanci11

V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz. Ale! Nie je ako sa zrelaxovať v Zobraziť celý popisV poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz. Ale! Nie je ako sa zrelaxovať v kuchyni trochou kreatívnej činnosti :) Mala som na pláne návštevu kamarátky, tak som skúšala nový recept, že ich doma poteším. Inšpiráciou mi bol instagram, ničmenej prvý pokus nevyšiel (nestuhol) - takže som to upravila podľa seba a wualaaa, že vraj pecka! :)

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Spodná vrstva:
40 g (strúhaný kokos)
30 g (nemusí byť)
4 PL
2 PL holandské
3 ks
100 ml
1/2 bal.
Kokosová plnka:
150-200 g
1 bal.
400 ml
150 g
150 g plnotučný
30 g (nemusí byť)
podľa chuti
Čokoládová vrstva:
100 g (90 %)
125 g
100-150 ml (31-40 %)




Postup

  1. 1

    Najskôr som si nachystala korpus - píšem v surovinách špaldovú múku, ale ide to aj bez nej (použijete viac kokosovej múky). Takže, zmiešala som sypké suroviny s práškom do pečiva. Vajíčka som si rozdelila na žĺtky a bielky. Žĺtky som vymiešala s kokosovým olejom a troškou medu (podľa chuti ;)) a nasledne som prisypala sypké suroviny.

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešala som metličkou tuhú zmes, do ktorej som následne pridala sneh z vajíčok a jemne vmiešala.

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som preliala do jenského pekáčika (29x21 cm) a piekla som asi 15 minút na 180 stupňov (špajdľový test to istí :)).

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým som si pripravila vanilkový puding, klasicky podľa návodu, len som použila iba 400 ml mlieka, aby bol tuhší. Nechala som ho vychladnúť, a až keď bol studený vyšľahala som ho s kokosom, ricottou, tvarohom, vanilkovým proteínom (nemusí byť) a dosladila som trochou medu (asi 2 PL odhadujem). Zmes som rozprestrela na koláčik a nechala v chlade stuhnúť.

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A napokon čokoládová vrstva - tu mám rokmi odskúšanú a nikdy nesklame. Najskôr som si roztopila čokošku vo vodnom kúpeli a keď už bola nádherne tekutá, prihodila som tam mascarpone - v tomto bode to už z vody vyberám a nechám syr nech sa roztopí len teplotou čokolády a miešaním. Vznikne tuhšia hmota, ktorú treba nechať úplne vychladnúť (a nezjesť :D tu to treba hlavne nezjesť :D)

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posledným krokom je vliať šľahačkovú smotanu a poriadne vyšľahať na hladký krém. Tu sa priznávam, že ja pridávam šľahačku od ruky, ale zase odhadujem 100-150 ml, eventuálne pridáte podľa seba. Výsledok má byť ako stredne tuhá ganache na krémy. A zase platí to čo v bode 5, skúsime to tu nezjesť :D

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na kokosovú vrstvu som natrela malinový džem - spomenula som si na to až teraz pri písaní, tak ani nie je v surovinách :) Nutné to určite nie je, ale mne sa tam taký ovocný šmrnc hodil. Na to som vyliala čokoládovú vrstvu a nechala v chladničke stuhnúť. Bolo to za pár hodín, ale samozrejme do druhého dňa je to najlepšie.

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a zázrak bol na svete! Na to, že to malo vypadať úplne inak, sa výsledok teda roztomilo podaril. Ale keď niečo robíte od srdca, teší vás to a potešíte tým aj niekoho iného, tak to ani nemôže dopadnúť inak ;) Vyskúšajte, fakt je to kokosovo-čokoládový podarenec!

    Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

stanci11
@izabella929 Izka Ďakujem ;) od dezertovej kráľovnej taká pochavla poteší ;)
@lenuliatko22 - napíš ako si dopadla ;) ja ho idem opakovať tento týždeň - chcem vziať rodičom domov.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia