Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Halloweenska polievka

2010 - bez fotky2010, 4. novembra 2019
Halloweenska polievka
Foto: 2010

Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi Zobraziť celý popisJediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach. Ešte aj na internete sa píše, že nie je vhodná na jedenie? https://www.weforum.org/agenda/2019/10/halloween-pumpkins-food-waste-energy/

20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2  PL
1 ks
1  stonka
2  strúčiky
1 ks
1 vetvička
4 lístky
1/2  PL
1 liter




Postup

  1. 1

    Tato halloweenska tekvica, nie je ziadna chutova sampionka, preto som si vybral recept na upravu, ktory obsahuje viac korenin. Recept je z kucharskej knihy "Rustic Spanish" klasicke spanielske recepty. Takto boli povyhadzovane tekvice bez vahy a na koniec s 50% zlavou za 1 dollar.

    Halloweenska polievka - obrázok 1
  2. 2

    Podla receptu sa tekvica vari vo vyvare, ale tato moja bola len priemernej chutovej kvality, tak som jej radsej pridal chut tym, ze som ju nakrajal na kusky a posolil, pokorenil, poolejoval a dal piect do predohriatej rury tak na 30 minut , otacal som raz.

    Halloweenska polievka - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tym som si pokrajal na drobno cibulu a cesnak, dal oprazit na olivovom oleji.Podlial vyvarom, pridal bobkovy list a salviu a udenu papriku. Tekvicove kusky som nechal chvilu vychladnut a obral som ich zo supky. Dal do mixera a rozmixoval. Pyre som pridal do vyvaru a povaril este tak 5 minut, aby sa spojili chute.

  4. 4

    Na mensej panvici som oprazil na troche oleja kusky starsieho chleba a chorizo klobasu. Nikdo neuhadol, ze je to ta "nejeditelna" tekvica vhodna len na strasiakov. Plus jadierka ma super.

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný recept a veľmi pekný styling. Chválim.
1x haji
2010
zabudol som pridat meno tekvice vola sa jack-o'-lantern.
Aj ked vyzera ako hokaido ktora na slovensku asi rastie ja som ju v zivote nevidel a vonku som sa s nou nestretol.
1x haji
nephilim
@2010 : Mám rada presnosť.
I. Nevyzerá ako hokkaido. Kulinárny Krokodíl Dundee tvojho levelu vie, ako vyzerá hokkaido. SWTF?
II. Názov jack- o'lantern nie je meno odrody tekvice. Je to názov pre akúkoľvek vyrezávanú tekvicu. Ktorá svetielkuje. Odroda Aladdin/Aladin F1. Nemá certifikovaný názov. Ale dá sa zohnať aj na SK. Masakrovala som ju minulý rok v /ne/rodnej Žiline. Dostupná na tržnici.
III. K receptu. Pečený cesnak. Pečená tekvica. Úplne iný rozmer chuti než varené. Vynechám vavrín a šalviu.
IV. Oceňujem recykláciu potravín. Máme nervy z plastov. Plytvanie potravinami nás netrápi. Takže za mňa cheers.
haji
Pěkný recept, všechno co je dyňové - ať se dýně jmenuje jak chce - miluju. Dýně obecně přijme jakoukoliv chuť, jde s ní pracovat. Foto nemá chybu, krása!
katkos
Dotaz: co so stonkovym zelerom, nepouzivam ho casto, tak neviem. Dat ho piect s tekvicou atd alebo opiect s cibulou a cesnakom a spojit? Fotky su krasne, zacnu sa hned liat slinky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia