Cheesecake
Cheesecake

Tekvicovo-ananásový cheesecake

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 4. novembra 2019
Tekvicovo-ananásový cheesecake
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe Zobraziť celý popisS tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty. Maslovú, muškátovú, hokaido či špagetovú... všetky vítam v mojej kuchyni. Jedlami z tekvice si zároveň uctím aj naše prababičky, ktoré ju tu oddávna pestovali, varili a strašidelne vyrezávali aj bez onoho slávneho tekvicového dňa

Suroviny

200 g
80 g
1 ks
400 g
600 g
200 g
4 ks
3 ks
z 1 citróna
1 bal.
200 g
štipka




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Korpus necháme v chlade stuhnúť.

  2. 2

    Ananás očistíme, pokrájame, rozmixujeme a precedíme. Tekutinu nalejeme do hrnca a miernym varom zredukujeme do hustejšej konzistencie. Necháme vychladnúť. Ostatné suroviny zmiešame, ale vajcia a žĺtky pridávame postupne tak, aby sa dobre zamiešali a netvorili sa ani hrudky zo syra. Potom plnku rozdelíme na dve časti. Do trochu menšej časti primiešame tekvicové pyré, do väčšej zas zredukovaná ananásová šťava.

  3. 3

    Obe plnky potom striedavo nalievame na stred stuhnutého sušienkového korpusu, vytvoria sa kruhy a vrstvy. Pečieme pri 165 °C, až kým sa všetko mierne netrasie ako hustý puding.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia