Vegánska kukuričná placka s hummusom

kuchtikiggy - fotkakuchtikiggy, 30. októbra 2019

Tento vrap som si spravil doma, keď som si spomenul na jednu vegánsku reštauráciu, kde podobný wrap robia a povedal som si, že si Zobraziť celý popisTento vrap som si spravil doma, keď som si spomenul na jednu vegánsku reštauráciu, kde podobný wrap robia a povedal som si, že si spravím vlastnú verziu. Recept na hummus som odkukal z YouTube, avšak keďže v realite nejde všetko tak ľahko, ako na videu, hlavne ak nemáte správne pomôcky, tak som si ho musel trochu upraviť. Gramáže neviem, bude to v pohárikoch. Poďme na to! :)

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 ml
1 strúčik
1 ks
100 g (tuk)
350 g (v konzerve)
360 g
2 ks malá
10 ks
3 ks
250 g
250 g (krupica)
1 KL




Postup

  1. 1

    Začneme prípravou hummusu: Deň vopred cícer namočíme do vody a pred prípravou hummusu ho uvaríme do mäkka. Samozrejme môžeme použiť aj cícer v plechovke, avšak ten nechutí až tak dobre (aspoň podľa mňa). Na panvici za stáleho miešanie jemne opražíme sezam. Toto by malo trvať cca minútu. Treba si dať pozor, sezam veľmi ľahko prihorí! Sezam presypeme do misky a zmiešame s pár lyžičkami slnečnicového oleja, citrónovou šťavou, strúčikom cesnaku a cca kávovou lyžičkou soli. Túto sezamovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme. V prípade, že vám to nejde rozmixovať, nebojte sa pridať vody koľko vám je treba, v rozmixovanom cíceri sa táto voda stratí. Do tejto rozmixovanej zmesi potom pridáme uvarený cícer a cca kávovú lyžičku rasce a znovu rozmixujeme. Podľa potreby rozriedime vodou. Niekto má rád hummus úplne hustý, niekto redší. Do wrapu vám však odporúčam hustejší hummus zo zrejmých dôvodov :)

  2. 2

    Ďalej si pripravíme náplň wrapu, ktorá pozostáva z dvoch "zmesí": V menšom hrnci necháme rozpustiť kokosové maslo (toto je len vegánska náhrada klasického masla, môžete použiť aj to). Do masla vysypeme kukuricu z konzervy a ochutíme soľou, čiernym korením a karí korením podľa chuti. Nakoniec pridáme pokrájané tofu a trochu mletého chilli. Keď začne šťava z kukurice bublať, minútku povaríme a odstavíme. Vedľa na panvici/woku si na osolenom olivovom oleji opražíme šampiňóny a po ich opražení pridáme na polkolieska nakrájanú cuketu. Počkáme, kým sa cuketa trochu opraží a zmäkne a potom taktiež odstavíme. K tomu všetkému si pripravíme surové paradajky nakrájané na mesiačiky.

  3. 3

    Príprava placky: (Tento krok môžete prekročiť, pokiaľ s kúpite hotové wrapy v obale, avšak domáce sú podľa mňa oveľa lepšie.) Hladkú a kukuričnú múku zmiešame v miske a pridáme cca 50 g kokosového masla. Rukami premiesime, kým nedostaneme kozistenciu "mokrého piesku". (Prepáčte, ale ja sa v kulinárskych pojmoch nevyznám, proste to nebude už také sypké :D) Pridáme za lyžičku kypriaceho prášku a zalejeme cca deci vody. Miesime, kým nemáme husté cesto. Podľa potreby pridáme buď vodu alebo múku, aby bolo cesto také akurát na vaľkanie. Cesto rozdelíme na 6 častí a vyvaľkáme ich na tenké placky. Odporúčam použiť čo najväčšiu panvicu akú máte, čím väčšie spravíte placky, tým ľahšie sa vám do nich bude baliť náplň a tým menej bude vadiť, ak budú o čosi hrubšie. Viete, potrebujete ich totiž vedieť ohnúť. :)

  4. 4

    Podávanie: Na placku natrieme za lyžicu hummusu a pridáme ostatné zložky náplne. Očakávajte, že nejaký hummus vám pravdepodobne ostane avšak ono sa to dá zjesť prakticky s hocičím... Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia