Jordánska jahňacia roláda

majulienka13 - bez fotkymajulienka13, 30. mája 2010

miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
plnka: sunka
plnka: plátkový syr
plnka: spenatove listy
plnka: feferonky




Postup

  1. 1

    Pomlete maso zmiesame s korenim a cerstvo pomletou petrzlenovou vnatou, pridame sol. Na kuse alobalu roztlacime mlete maso aby malo rozmer obdlznika, musi byt dostatocne siroke, nie prilis hrube ale ani tenke (robili by sa dierky a plnka by vytiekla).

  2. 2

    Plnka: Ako prvu vrstvu poukladame spenatove listy, potom syrove platky, sunkove platky, ako poslednu pridame nadrobno nakrajane feferonky. Roladu jemne zabalime. Skontrolujem, ci sa v nej nenachadzaju dierky, pekne urovname a ulozime na vymasteny plech.

  3. 3

    Pecieme v predhriatej rure pri 180C cca 45min. Ako prilohu podavam zemiakovu kasu s masielkom a troskou mlieka. Vyborna chut zarucena. Recept je lahucky, moznost variacii je prakticky neobmedzena, plnku si mozete zvolit aku len chcece. Slanika, vajicko, kusky dusenej zeleniny.... Zelam dobru chyt

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia