Konfitované kačacie stehná
Konfitované kačacie stehná

Konfitované kačacie stehno s lokšou a červenou kapustou

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. októbra 2019
Konfitované kačacie stehno s lokšou a červenou kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená Zobraziť celý popisPozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú neprekonateľné. Najmä s poctivými surovinami a poctivou prípravou.

4
porcie

Suroviny

4 ks
500 g
Lokše:
300 g
100 g
Dusená červená kapusta:
800 g
100 g
1 ks
1 ks
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná poriadne nasolíme a okoreníme. Masť rozpustíme, stehná vložíme do pekáča a zalejeme masťou. Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C asi na 8 hodín.

  2. 2

    Lokše: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a prepasírujeme na pomúčenú dosku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme elastické cesto. Z cesta vytvarujeme šúľok, ktorý rozrežeme na rovnako veľké kúsky. Tie vyvaľkáme do tvaru placiek a opekáme nasucho na panvici či platni.

  3. 3

    Kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme na bravčovej masti dozlata. Pridáme cukor a skaramelizujeme. Vložíme kapustu, pridáme soľ a podusíme ju 10–15 minút. Potom podlejeme červeným vínom a vodou, pridáme škoricu a klinček, dusíme domäkka a podlievame vodou. Dochutíme cukrom, soľou, vínnym octom.

Diskusia k receptu

chorvatka
A karamel ku kapuste nerobite ? Vdaka za inspiraciu s koreninami, teraz ich aj ja vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia