Bezlepkový makový koláč
Bezlepkový makový koláč

Bezlepkový makový koláč s hruškami

novalim - fotkanovalim, 18. októbra 2019. Komerčný recept.
Bezlepkový makový koláč s hruškami
Foto: novalim

Mak je proste láska. V dobrom koláči alebo ako posýpka na parených buchtách – kto by mu odolal? Dnes sme pre vás pripravili fantastický Zobraziť celý popisMak je proste láska. V dobrom koláči alebo ako posýpka na parených buchtách – kto by mu odolal? Dnes sme pre vás pripravili fantastický šťavnatý bezlepkový makový koláč s hruškami. Skúšali ste už túto kombináciu? Pozrite si náš recept a môžete sa do toho pustiť.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
160 g mletý
40 g
180 g (alebo trstinový)
1 bal.
6 ks
2 ks menšie
130 g
 trocha (nasekané)
Na potretie:
 (alebo černicový)
Na polevu:
100 g
3 PL
2 PL (môže byť aj ryžové)
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Žĺtky oddelíme od bielkov. Vo väčšej mise mixérom vyšľaháme žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo do hustejšej peny. Pridáme pomletý mak s ryžovou múkou a jemne ale dôkladne premiešame. Potom do cesta opatrne zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov a nakoniec aj kúsky hrušiek a nasekané mandle. Cesto vylejeme do stredne veľkého plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40-45 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť maslo, pridáme kakao a mlieko a poriadne miešame metličkou, kým sa suroviny nespoja do hladkej polevy. Odstavíme zo sporáka a po chvíli vmiešame med.

  3. 3

    Keď je koláč upečený, ešte za horúca ho potrieme džemom a polejeme pripravenou polevou. Necháme vychladnúť a potom nakrájame. Ozdobíme kokosovými hoblinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia