Bezlepkové moravské koláče
Bezlepkové moravské koláče

Bezlepkové moravské koláče

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 1. októbra 2019. Komerčný recept.

Známe moravské koláče, ktoré sú obľúbené pri akejkoľvek príležitosti.

Suroviny

Cesto:
200 g
35 g
10 g čerstvé
30 g
1 ks
100 ml (alebo mlieko)
Plnka tvarohová:
125 g
1 ks
podľa chuti
Mrvenička:
40 g
35 g
35 g
Okrem toho:
 (na potretie)
20 KL




Postup

  1. 1

    Kvások: Do 100 ml vlažnej vody alebo mlieka pridáme trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút napeniť.

  2. 2

    Bakery mix, cukor, roztopené maslo a vajce dáme do misy. Prilejeme kvások z droždia a mixérom vypracujeme jemné cesto. 5 minút necháme odležať a potom urobíme lyžicou kôpky cesta (cca 23 g).

  3. 3

    Naolejujeme ruky a tvarujeme guľky. Uložíme na naolejovaný plech. Pod fóliou necháme kysnúť 40 minút.

  4. 4

    V strede cesta zatlačíme pohárikom, aby sme dosiahli jamku. Okraje potrieme žĺtkom. Moravské koláče naplníme tvarohovou plnkou a 1 lyžičkou slivkového lekváru. Nakoniec posypeme mrveničkou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút (dozlatista).

  5. 5

    Mrveničku pripravíme jednoduchým postupom - v miske spracujeme maslo, cukor a Bakery mix na sypkú zmes.

Diskusia k receptu

majka9993
👍👍👍 Recept včera vyskúšaný, no s makom. Robené len pre synčeka, preto len z polovičnej dávky. Trošku som sa obávala, lebo väčšinou robím podľa receptu, ktore už majú nejaké hodnotenia, no musím povedať, že na to, že sú bezlekové, sú fakt super, chutili aj dospelým 😁
Ďakujem pekne a receptík ukladám ☺️






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia