Dulový rôsol
Dulový rôsol

Dulový rôsol s domácim zemiakovým chlebom

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 30. septembra 2019
Dulový rôsol s domácim zemiakovým chlebom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2 ks
100 g
300 ml
3 plátky
Chlieb:
200 g
1 ks uvarený
10 g
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Olúpanú dulu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a dáme variť s vodou a so zázvorom. Po niekoľkých minútach pridáme cukor. Keď je dula uvarená, zmes rozmixujeme a pridáme namočenú želatínu. Zmes vylejeme na plech, necháme stuhnúť a nakrájame na ľubovoľné kúsky.

  2. 2

    Chlieb: Do misy dáme všetky suroviny, zemiak nastrúhame, miesime 20 minút, cesto preložíme do vymasteného a vysypaného pekáča a necháme pod utierkou hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto pečieme 15 minút pri teplote 210 °C a potom 45 minút pri 170 °C.

Diskusia k receptu

zofos
Mám ešte nejaké dule čo som neminul do likéru tak vyskúšam rósol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia